Συνέντευξη Ν. Αναστασιάδη στην εκπομπή «Όλα στο φως»Νίκος Αναστασιάδης

Η σημερινή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο και στους δημοσιογράφους Δόνα Καπαρτή & Χρήστος Μιχάλαρος επιβεβαιώνει ότι ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή των προσφύγων. Αυτό εξηγεί και τις προτάσεις του στο Κρανς Μοντάνα, με τις οποίες εκχώρησε προτεραιότητα στους χρήστες αντί στους ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών.

Στη συνέντευξη του ο κ. Αναστασιάδης ουσιαστικά παραδέχεται ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία στην πραγματικότητα οδηγεί στη νομιμοποίηση της διχοτόμησης με τη μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα.

Με την αναφορά του επίσης ότι η «η εισβολή έχει ξεχαστεί εδώ και χρόνια» ο κ. Αναστασιάδης παραδέχεται ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται και η λύση στην οποία επικεντρώνεται δεν οδηγούν σε ανατροπή των δεδομένων της εισβολής, αλλά εδράζονται σε αυτά, και επικεντρώνεται μόνο στην κατανομή της εξουσίας.

Η δήλωση και η όλη προσέγγιση του Νίκου Αναστασιάδη και οι διατυπώσεις του δεν εκθέτουν μόνο τη δική του υποχωρητική πολιτική αλλά και όλων αυτών που οραματίζονται μια λύση στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που δεν είναι τίποτα άλλο από νομιμοποίηση των δεδομένων και των τετελεσμένων που δημιούργησε η εισβολή.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αναστασιάδης #Συνέντευξη #Ολαστοφως

3 views0 comments