Καταδίκη επεισοδίων κατά της εφημερίδας ΑφρίκαΑφρίκα

Βάναυση καταπάτηση του δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου αποτελεί η επίθεση κατά της εφημερίδας Αφρίκα. Δυστυχώς εκεί και όπου υπάρχουν ακραίες, εθνικιστικές ομάδες, η δημοκρατία καταλύεται.

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει με απόλυτο τρόπο τις βιαιοπραγίες και τους προπηλακισμούς κατά των συντακτών και του εκδότη της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ. Ο Σενέρ Λεβέντ για δεκαετίες αποτελεί μια καθαρή φωνή υπέρ της ειρήνης και της ελευθερίας της Κύπρου.

Η Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Γιασεμί στη συνάντηση που είχαν υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης με το οποίο καλούν τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους σε κοινό αγώνα για ανατροπή της διχοτόμησης και για δίκαιη και βιώσιμη λύση που:

Να διαφυλάσσει την Κυπριακή Δημοκρατίας. Η λύση πρέπει να διατηρεί και να δίνει συνέχεια στην Κυπριακή Δημοκρατία ως το Κοινό Κράτος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Να οδηγεί σε μια Ελεύθερη Κύπρο, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις, χωρίς εγγυήσεις, εποίκους και πρόσφυγες.

Να διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής.

Να επιτρέπει στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους να ζουν και να εργάζονται μαζί σε μικτά χωριά και πόλεις και όχι χωριστά σε ένα διχοτομικό καθεστώς

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓκρίζοιΛύκοι #Επεισόδια #ΣενέρΛεβέντ

4 views0 comments