Αποκατάσταση εμπιστοσύνης πολιτών προς τους πολιτικούςΑνδρέας Θεμιστοκλέους

Οι πολίτες δικαιολογημένα νιώθουν απογοητευμένοι και θυμωμένοι για τα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς του παλαιοκομματικού συστήματος των κάλπικων δεσμεύσεων και των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που προκάλεσε το παλαιοκομματικό κατεστημένο.

Η πρόταση του Γιώργου Λιλλήκα για εφαρμογή της αρχής του Ανακλητού δίνει στους πολίτες τη δύναμη και την εξουσία να ασκούν πραγματικό έλεγχο για τις δεσμεύσεις ενός εκάστου.

Καλούμε τους ανθυποψηφίους του Γιώργου Λιλλήκα και τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν πριν τις εκλογές ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση για το Ανακλητό που ακόμη εκκρεμεί στη Βουλή.

Με την εισαγωγή της αρχής του Ανακλητού, τα πολιτικά πρόσωπα που εκλέγονται σε κρατικό αξίωμα θα καθίστανται υπόλογοι έναντι των πολιτών καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους. Οι πολίτες ανακτούν την εξουσία η οποία πηγάζει από αυτούς και πραγματική δυνατότητα άσκησης ελέγχου επί των εκλεγμένων αξιωματούχων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκτά περιεχόμενο η έννοια της συμμετοχικής δημοκρατίας. Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση το προεκλογικό πρόγραμμα των υποψηφίων αξιωματούχων του κράτους καθίστανται πραγματικό κοινωνικό συμβόλαιο, η παραβίαση του οποίου μπορεί να οδηγήσει τον παραβάτη αξιωματούχο σε απώλεια του αξιώματος του.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Εμπιστοσύνη #Πολιτικοί

2 views0 comments