Σύνοψη ομιλίας υποψηφίου Προέδρου Γ. Λιλλήκα στην εκδήλωση Φίλων και υποστηρικτών του στη ΛεμεσόΣυγκέντρωση στη Λεμεσό

Σε αυτές τις εκλογές αναμετράται το ήθος με την ανηθικότητα. Η ειλικρίνεια με το ψέμα. Αναμετράται το κατεστημένο, το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς με την εντιμότητα των πολιτών, των ανθρώπων που νοιάζονται για τα παιδιά τους και την πατρίδα μας.

Στο κυπριακό όλοι γνωρίζουμε ότι με την πολιτική Νίκου Αναστασιάδη με τη στήριξη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, η εθνική μας υπόθεση έχει φτάσει σε τραγικά σημεία. Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε τη ΔΔΟ είτε με σωστό είτε με λάθος περιεχόμενο. Είναι για αυτό που καταθέσαμε την Πρόταση να δοθεί ο λόγος στο λαό μέσα από ένα δημοψήφισμα, να αποφασίσει ο Κυπριακός Ελληνισμός για το μοντέλο λύσης που επιθυμεί.

Ταυτόχρονα, η εθνική μας υπόθεση δεν προσφέρεται για να αποκτήσουν κάποιοι, πολιτική εμπειρία. Τώρα, χρειάζεται να συσσωρεύσουμε όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις που διαθέτουμε.

Στην οικονομία χρεοκόπησε η πολιτική Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά και των κομματικών ηγεσιών ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ που με τις λανθασμένες αποφάσεις τους κούρεψαν καταθέσεις και επέτρεψαν στις τράπεζες να βάλουν χέρι στα σπίτια των συμπολιτών μας. Δυστυχώς κούρεψαν και τα όνειρα των νέων μας.

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι εκπροσωπούν αυτά που μας πίκραναν. Εκπροσωπούν πολιτικές που μας έφεραν μιζέρια και πόνο. Λένε, ότι έχουν λύσεις. Αν είχαν, δεν θα μας οδηγούσαν σε αυτή την καταστροφή. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι, αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι λύση του. Σε εμάς πέφτει το βάρος για να φέρουμε στο λαό μας την ελπίδα, την χαμένη αξιοπρέπεια και το χαμόγελο.

Σε αυτή την προσπάθεια καταθέσαμε την εναλλακτική επιλογή, κόντρα στο σύστημα, κόντρα στο κατεστημένο, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Καταθέσαμε την εναλλακτική πολιτική για να αλλάξουμε την Κύπρο. Να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα αδιέξοδα. Να βάλουμε το Κυπριακό σε άλλη πορεία, απαλλάσσοντας την από την ΔΔΟ.

Να φέρουμε την ελπίδα και την προοπτική για την πατρίδα μας. Για τα παιδιά μας. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζομαι τη βοήθεια σας, τη φωνή σας. Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Να κερδίσουμε το στοίχημα.

Φίλες και φίλοι,

Δεν διεκδικούμε την εξουσία. Διεκδικούμε τη δύναμη να αναστηλώσουμε την Κύπρο. Το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, να δημιουργήσουμε μια χώρα όπου κάθε επιτυχία είναι εφικτή. Τη χώρα των ίσων ευκαιριών, ανεξαρτήτως κοινωνικού στρώματος, καταγωγής, φύλου και πολιτικών πεποιθήσεων.

Την Κύπρο της αλληλεγγύης που δεν εγκαταλείπει κανένα από τα παιδιά της. Ο λαός μας ήταν πάντα πιστός στα ραντεβού με την ιστορία. Αποδείξαμε τη δύναμη της θέλησης μας. Μεγαλουργήσαμε σε αγώνες. Αναστηλωθήκαμε από ήττες και κατοχές και είμαστε εδώ. Όρθιοι.

Σε αυτούς που μας θέλουν παθητικούς θεατές και μοιρολάτρες απαντούμε: ποτέ, ποτέ, ποτέ!

Μπορούμε να φέρουμε την ελπίδα.

Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, όχι για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς. Για τα παιδιά και τα παιδιά των παιδιών μας.

Όσα εμπόδια και αν συναντήσουμε, όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος, μπορούμε να τα υπερβούμε και να φτάσουμε στην Ιθάκη. Μπορούμε να αλλάξουμε την Κύπρο. Και θα την αλλάξουμε!

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Προεδρικές2018 #Προεδρικέςεκλογές

0 views0 comments