Αποκλεισμός μαθητή με αναπηρία από σχολική εκδρομήΔυστυχώς ο ρατσισμός απέναντι στα παιδιά με σωματική ή νοητική αναπηρία συνεχίζεται στην εκπαίδευση, χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνονται μέτρα βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» αναδεικνύει άλλη μια τραγική ιστορία αποκλεισμού μαθητή με αναπηρία από σχολική εκδρομή.

Η ανυπαρξία δομών τόσο για τα παιδιά σχολικής ηλικίας όσο και για ενήλικα άτομα με αναπηρίες είναι αδιανόητη.

Για δεκαετίες παιδιά και γονείς δίνουν καθημερινά μοναχικές σκληρές μάχες για να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπή και κατάλληλο τρόπο ζωής. Για δεκαετίες μαζεύουν από το Κράτος υποσχέσεις και μελέτες και το αποτέλεσμα είναι να παλεύουν για να επιβιώσουν σε ένα τριτοκοσμικό κράτος.

Για εμάς, μια κοινωνία που διατηρεί περιθωριοποιημένα τα άτομα με αναπηρίες είναι μια κοινωνία με αναπηρία.

Στόχος της διακυβέρνησης Γιώργου Λιλλήκα είναι το δημόσιο να χρηματοδοτεί το κάθε άτομο με αναπηρία, στο 100% των αξιολογημένων αναγκών του. Στόχος είναι να προσφέρουμε στο δικαιούχο άτομο, τη δυνατότητα να αγοράζει υπηρεσίες από εγκεκριμένους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ιδιώτες και τοπική αυτοδιοίκηση, οι οποίοι θα διαχειρίζονται, εγκεκριμένα από το δημόσιο, προγράμματα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠοιότηταΖωής #Παιδιάμεαναπηρίες #Αποκλεισμός #Φιλελευθερος

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης