Ο Γιώργος Λιλλήκας στηρίζει τους επηρεαζόμενους ενοικιαστές Τ/Κ περιουσιώνΓιώργος Λιλλήκας

Πλήρη στήριξη στα βασικά αιτήματα των ενδιαφερομένων νόμιμων ενοικιαστών τουρκοκυπριακών περιουσιών εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία επηρεαζόμενων. Ο κ. Λιλλήκας έδειξε κατανόηση στο μείζον θέμα που αντιμετωπίζουν οι επηρεαζόμενοι ενοικιαστές και αφορά συγκεκριμένους όρους στα νέα συμβόλαια που καλούνται εκβιαστικά να υπογράψουν με τον Κηδεμόνα.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι εδώ και πολλούς μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να εισέλθει σε διάλογο με τους ενδιαφερόμενους για εξεύρεση συναινετικών λύσεων με αποτέλεσμα οι ενοικιαστές, όπως υποστηρίζουν, να βρίσκονται αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλλημα «έξωση ή υπογραφή του νέου συμβολαίου». Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε επίσης ότι σε πολλά από αυτά τα σπίτια κατοικούν σήμερα άνεργοι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και το Κράτος θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικό όταν εφαρμόζει τέτοιες πολιτικές ισοπεδωτικά και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους ενδιαφερόμενους.

Οι αντιδράσεις αφορούν κυρίως πρόνοια του νέου συμβολαίου η οποία δίδει το δικαίωμα στο Κηδεμόνα να απαιτήσει κατά το δοκούν αποζημιώσεις για ζημιές ή παραλείψεις που δεν έγιναν από τους ενοικιαστές. Επίσης ζητείται πιο λελογισμένη αύξηση των ενοικίων σε σχέση με τις αυξήσεις που επέβαλε ο Κηδεμόνας (φτάνουν μέχρι 300-400%). Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα μεγάλα έξοδα για επιδιορθώσεις τα οποία επωμίστηκαν οι ενοικιαστές τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και το γεγονός ότι τα πλείστα υποστατικά χρειάζονται διαρκώς συντήρηση. Προς επίρρωσιν τούτου, γίνεται σύγκριση με την εικόνα ερειπίων που παρουσιάζουν σπίτια σε ακατοίκητα τουρκοκυπριακά χωριά, όπως: Μελάντρα, Βρέτσια, Κόσιη, Σοφτάδες, Μακούντα και άλλα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΤΚΠεριουσίες #Ενοικιαστές

0 views0 comments