Προσφυγική πολιτικήΚωνσταντίνος Φιλαρέτου

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» αναδεικνύει το γεγονός ότι η απερχόμενη κυβέρνηση Αναστασιάδη όχι μόνο ακύρωσε τη συνολική προσφυγική πολιτική αλλά τερμάτισε και την υλοποίηση αποφάσεων παραχώρησης οικοπέδων σε προσφυγικές οικογένειες.

Η Συμμαχία Πολιτών και ο Γιώργος Λιλλήκας καλούν τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της δέσμευσης του Κράτους προς τις 142 προσφυγικές οικογένειες. Άμεση προτεραιότητα της διακυβέρνησης Γιώργου Λιλλήκα είναι:

1. Δημιουργία περιουσίας στους πρόσφυγες

Παραχώρηση χαλίτικης γης με συντελεστές ανάπτυξης κατ΄αναλογία της γης που έχουν στα κατεχόμενα με δικαίωμα μεταβίβασης και αξιοποίησης από τα παιδία τους και δέσμευση της περιουσίας στα κατεχόμενα από το κράτος. Όταν λυθεί το κυπριακό, ο πρόσφυγας θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποια περιουσία θέλει να κρατήσει.

2. Δίκαιη μεταχείριση

Για όσους πρόσφυγες κατοικούν σε τουρκοκυπριακό σπίτι ή σε αυτοστέγαση που έγινε σε τουρκοκυπριακή γη και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τίτλο ιδιοκτησίας θα τους παραχωρηθεί ως αντιστάθμισμα ένα οικόπεδο σε κρατική γη.

3. Μεταφορά συντελεστή δόμησης από τα κατεχόμενα

Όσοι κατέχουν περιουσία στα κατεχόμενα να δικαιούνται μεταφορά του συντελεστή δόμησης τον οποίο να μπορούν να αξιοποιήσουν οι ίδιοι ή να τον πωλήσουν σε ενδιαφερόμενα πρόσωπα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Πρόσφυγες #Προσφυγικήπολιτική

5 views0 comments