Θετική απάντηση Λιλλήκα σε πρόταση-πρόκληση ΣΥΚΑΛΑΓιώργος Λιλλήκας

Την πρόταση-πρόκληση του ΣΥΚΑΛΑ για κοινή συνάντηση όλων των Επιτελείων των Υποψηφίων Προέδρων με στόχο τη συνδιαμόρφωση μιας κοινής πρότασης των κουρεμένων καταθετών αποδέχθηκε ο Γιώργος Λιλλήκας. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας μετά το πέρας συνάντησης με το Δ.Σ. του ΣΥΚΑΛΑ, δήλωσε ότι «είμαι έτοιμος με το Επιτελείο μου, αν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους άλλους υποψηφίους, να καταθέσουμε σε ένα δημιουργικό διάλογο την πρόταση μας, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εμπλουτισμό αυτής της πρόταση μας, είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και άλλες ιδέες από όπου και αν προέρχονται που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορούν να πετύχουν αυτό το στόχο.

Ελπίζω ότι αυτή την πρόκληση, την οποία αποδέχομαι, να την αποδεχθούν και οι υπόλοιποι ώστε τις επόμενες λίγες μέρες να έχουμε μια από κοινού τελική διαμορφωμένη πρόταση», ανέφερε. Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να διορθωθεί η κοινωνική αδικία που προκλήθηκε με τη «ληστρική απόφαση» για το κούρεμα καταθέσεων. Περαιτέρω, ο κ. Λιλλήκας κατέθεσε εκ νέου την ολοκληρωμένη πρόταση του «για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης με συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους που μπορούν να βοηθήσουν μέσα σε όχι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην αποκατάσταση κατά 75% των καταθετών που έχασαν τις καταθέσεις τους με το κούρεμα. Η δέσμευση μας», συνέχισε, «είναι ότι αυτό, αν μας τιμήσει ο λαός με τη ψήφο του, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες του κράτους γιατί αποτελεί υποχρέωση του κράτους που πήρε αυτή ληστρική απόφαση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ, Άδωνις Παπακωνσταντίνου, αφού εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τη «διαχρονική στάση του Γιώργου Λιλλήκα», κάλεσε τους υποψηφίους Προέδρους και τα Επιτελεία σε μια κοινή συνάντηση ώστε «εάν όλοι αυτοί που μας λένε ότι συμπάσχουν, να αποφασίσουν σε ένα δίκαιο αλλά προπαντός υλοποιήσιμο σύστημα».

  • Ακολουθούν οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΣΥΚΑΛΑ μετά από συνάντηση των δύο πλευρών.

Γιώργος Λιλλήκας

Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΚΑΛΑ για τη σημερινή συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων. Οι θέσεις μου διαχρονικά είναι ότι έχει γίνει μια μεγάλη ληστεία σε βάρος των καταθετών της Κύπρου. Οικογένειες έχασαν ολόκληρες περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής για να μπορεί η κυβέρνηση να περηφανεύεται ότι αποκατέστησε τα δημοσιονομικά του κράτους και πέτυχε τους στόχους της στην οικονομία. Οποιαδήποτε κυβέρνηση έκλεβε τις οικονομίες των πολιτών της θα μπορούσε να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα. Αυτό δεν σημαίνει δίκαιη και αποτελεσματική οικονομική πολιτική. Η θέση μου ήταν και παραμένει ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η κοινωνική αδικία. Έχω παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση που καταθέσαμε ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες δημόσια για τη δημιουργία ενός Ταμείου Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης με συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους που μπορούν να βοηθήσουν μέσα σε όχι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην αποκατάσταση κατά 75% των καταθετών που έχασαν τις καταθέσεις τους με το κούρεμα. Η δέσμευση μας είναι ότι αυτό, αν μας τιμήσει ο λαός με τη ψήφο του, θα είναι στις πρώτες προτεραιότητες του κράτους γιατί αποτελεί υποχρέωση του κράτους που πήρε αυτή ληστρική απόφαση να διορθώσει αυτή την αδικία. Είναι ηθική υποχρέωση την οποία εμείς αναλαμβάνουμε να εκπληρώσουμε

Άδωνις Παπακωνσταντίνου

Από πλευράς δικής συμπληρώνουμε σιγά σιγά τον τελευταίο κύκλο επαφών μας με τους υποψηφίους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Λιλλήκα για τη σημερινή συνάντηση όπως επίσης και μέλη του Εκλογικού του Επιτελείου. Αυτός ο κύκλος επαφών μας έχει καταδείξει ότι όταν υπάρχει βούληση και διάθεση μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την απαρχή της λύσης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Εδώ οφείλω να κάνω ένα διαχωρισμό και να αναφέρω ότι στην περίπτωση του Γιώργου Λιλλήκα αυτή η στάση είναι διαχρονική από την πρώτη φορά που τον έχουμε συναντήσει. Βεβαίως εμάς δεν μας ξενίζει ούτε και μας ενοχλεί ότι έρχονται ορισμένες προτάσεις που έχουν και προεκλογική χροιά.

Εκείνο το οποίο θα θέλαμε επειδή υπάρχουν καλές ιδέες από ορισμένους υποψηφίους, όχι όλους αλλά από αρκετούς, εάν όλοι εννοούν αυτά που λένε, καλό θα ήταν να γίνει μια συνάντηση, ο καθένας να πάει με τις προτάσεις τις δικές του και στο τέλος της ημέρας εάν όλοι αυτοί που μας λένε ότι συμπάσχουν, ότι δικαιούνται αποκατάσταση, να καθίσουν γύρω από μια στρογγύλη τράπεζα και να αποφασίσουν σε ένα δίκαιο αλλά προπαντός υλοποιήσιμο σύστημα γιατί αντιλαμβάνεστε έχουμε μπουχτίσει από τα πολλά τα «θα» τα οποία δεν οδηγούν πουθενά. Είναι καιρός να μπούμε στην πορεία εφαρμογής και υλοποίησης όλων αυτών τα οποία λέγονται. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Λιλλήκα για τη σημερινή συνάντηση.

Γιώργος Λιλλήκας

Θέλω να αρπάξω τη θετική πρόκληση του φίλου Προέδρου για να πω ότι όσον με αφορά την αποδέχομαι και δηλώνω ότι είμαι έτοιμος με το Επιτελείο μου, αν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους άλλους υποψηφίους, να καταθέσουμε σε ένα δημιουργικό διάλογο την πρόταση μας, είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε εμπλουτισμό αυτής της πρόταση μας, είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε και άλλες ιδέες από όπου και αν προέρχονται που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορούν να πετύχουν αυτό το στόχο. Ελπίζω ότι αυτή την πρόκληση, την οποία αποδέχομαι, να την αποδεχθούν και οι υπόλοιποι ώστε τις επόμενες λίγες μέρες να έχουμε μια από κοινού τελική διαμορφωμένη πρόταση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣΥΚΑΛΑ #Οικονομία

0 views0 comments