Κυπριακή ΑΟΖΓιώργος Λιλλήκας

Η Τουρκία με την νέα NAFTEX που εξέδωσε συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να δείχνει όλη την επιθετικότητα της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων μας στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι απόλυτο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Οι υδρογονάνθρακες δεν είναι υπόθεση που αφορά της δύο κοινότητες. Είναι υπόθεση που αφορά το κράτος. Οι πολίτες αυτού του κράτους στην περίπτωση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού θα έχουν ίδιον όφελος αφού από τις επενδύσεις και από τα οφέλη που θα προκύψουν θα ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες του συνόλου του λαού και θα έχουν όφελος όσοι πολίτες συμμετέχουν σε αυτό το κράτος.

Η Κυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχθεί να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου ή υπό αμφισβήτηση το κυριαρχικό μας δικαίωμα για γεωτρήσεις και έρευνες σε όλη την ΑΟΖ.

Οι τουρκικές προκλήσεις θα πρέπει να καταγγελθούν και ένα η Τουρκία επιχειρήσει μεγαλύτερή ένταση ή να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Κυπριακή ΑΟΖ τότε θα πρέπει με αποφασιστικότητα να απευθυνθούμε στην Ε.Ε και να διεκδικήσουμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΑΟΖ

2 views0 comments