Ημερίδα καταπολέμησης ναρκωτικώνΝαρκωτικά

Εγκαινιάστηκε σήμερα ο κύκλος Ημερίδων του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργου Λιλλήκα. Σκοπός των Ημερίδων είναι η συζήτηση και η κατάθεση εισηγήσεων και προτάσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων από αρμόδια οργανωμένα σύνολα , επιστήμονες, τεχνοκράτες επαγγελματίες αλλά και πολίτες πριν την τελική διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος. Υποστηρικτής της συμμετοχικής δημοκρατίας, ο κ. Λιλλήκας όπως και το 2013 έτσι και τώρα θέτει εαυτόν και τις θέσεις του ενώπιων δημοσίου διαλόγου, επιθυμώντας να αφουγκραστεί όχι μόνο τις απόψεις, αλλά και τις ανάγκες των πολιτών, έτσι ώστε οι τελικές θέσεις και εισηγήσεις του να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του λαού. Πρόκειται για μια συμμετοχική διαδικασία που λειτουργεί ως ένα εποικοδομητικό εργαλείο για τα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της χώρας μας.

Σήμερα στη Δημοσιογραφική Εστία πραγματοποιήθηκε υπό μορφή στρογγυλής τράπεζας η Ημερίδα για καταπολέμηση των Ναρκωτικών. Σε αυτή συμμετείχαν κρατικοί φορείς, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ακαδημαϊκοί και εθελοντικοί οργανισμοί.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών ήταν το πρώτο κοινωνικό πρόβλημα με το οποίο καταπιάστηκε στα πρώτα του βήματα στον πολιτικό στίβο πριν από 17 περίπου χρόνια. Σε εποχές δύσκολες όπου στην πολιτική αλλά και στην κοινωνία επικρατούσε η νοοτροπία του στρουθοκαμηλισμού.

Κυριαρχούσε η αντίληψη πως αναγνωρίζοντας την ύπαρξη ενός προβλήματος σημαίνει αναγνώριση μιας αποτυχίας, ανάληψη ευθύνης και γι’ αυτό προτιμότερο είναι να αρνηθούμε την ύπαρξη του κρύβοντάς το κάτω από το χαλί.

Ο κ. Λιλλήκας πρόσθεσε ότι με πολλές δυσκολίες δημιούργησαν την Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης των Ναρκωτικών. «Εκσυγχρονίσαμε τις νομοθεσίες μας, θέσαμε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική η οποία εδράζεται στην πρόληψη και προεκτείνεται στη θεραπεία και την κοινωνική αποκατάσταση, ενισχύοντας παράλληλα τις υπηρεσίες δίωξης των εμπόρων ναρκωτικών ουσιών. Πολιτικές που λίγο μετά ακυρώθηκαν για να επανέλθουν χρόνια αργότερα και αφού χάσαμε πολύτιμο χρόνο σε μια φάση που η πρόληψη θα μπορούσε να περιορίσει το πρόβλημα».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος τόνισε ότι τα ναρκωτικά αποτελούν ένα κοινωνικό πρόβλημα αφού υπονομεύει το μέλλον των εξαρτημένων νέων μας και ταλαιπωρεί τις οικογένειές τους. Ως Πολιτεία, είπε, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους νέους μας.

«Έχουμε υποχρέωση να εκσυγχρονίζουμε και να ενισχύουμε διαρκώς τις πολιτικές μας τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία με νέες μεθόδους. Η παιδεία, η οικογένεια, οι πολίτες αποτελούν παράγοντες που πρέπει να αξιοποιηθούν δημιουργικά και παραγωγικά για να έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα».

Τέλος ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι σύντομα, θα καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ναρκωτικά #Καταπολέμησηναρκωτικών

1 view0 comments