Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με τον Σύνδεσμο Αξιωματικών Κυπριακού ΣτρατούΣτη συνάντηση που είχαμε με την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού μου παρουσίασαν τις απόψεις τους αναφορικά με την αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς, τα εξοπλιστικά προγράμματα αλλά και τα προβλήματα ου αντιμετωπίζει το ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς ιδιαίτερα οι αξιωματικοί που αποτελεί ουσιαστικά και την κύρια δύναμη της Εθνικής φρουράς.

Οι διακηρύξεις του Υπουργού Άμυνας περί αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς και περί αξιόμαχης Εθνικής Φρουράς, δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί, το εξοπλιστικό πρόγραμμα όπως έχει σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες μιας ημκατεχόμενης χώρας, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς να έχει προηγηθεί η αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς, είναι πάρα πολλά και αφήνει ευάλωτο αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα, αυτό της ασφάλειας και ταυτόχρονα ζητήματα που αφορούν στο ωράριο, στη δομή και στους κανονισμούς ακόμα εκκρεμούν.

Η θέση μας είναι ότι μια χώρα που βρίσκεται σε ημικατοχή θα πρέπει να ενισχύει ποικιλοτρόπως και το ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς αλλά και τα εξοπλιστικά της προγράμματα έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της που δεν είναι τίποτε άλλο από την ασφάλεια των πολιτών, την ασφάλεια της πατρίδας μας απέναντι σε ένα επεκτατικό στρατό όπως είναι ο τουρκικός στρατός.

Όσον μας αφορά θα καταθέσουμε Προτάσεις συγκεκριμένες οι οποίες και τα προβλήματα της οργάνωσης, της δομής, της λειτουργίας και του ωραρίου θα τα ρυθμίζουν αλλά ταυτόχρονα θα θέτουν την Εθνική Φρουρά πάνω σε σύγχρονες βάσεις και αντιλήψεις έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην αποστολή της.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αξιωματικοί #Κυπριακόςστρατός

0 views
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης