Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με ΛΟΑΤΛΟΑΤ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Η Πολιτεία οφείλει να δώσει νομική υπόσταση στην ταυτότητα φύλου.

Θέλω να ευχαριστήσω για την συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων. Πάγια θέση μου είναι ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι απόλυτος. Σεβασμός στα δικαιώματα κάθε πολίτη σημαίνει να μην γίνονται διακρίσεις μέσα στην κοινωνία και στο χώρο εργασίας.

Ταυτόχρονα θέλω να επισημάνω ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι που απειλεί μια δημοκρατική κοινωνία. Αντίθετα η διαφορετικότητα είναι ένα στοιχείο που εμπλουτίζει τις ανθρώπινες κοινωνίες και για αυτό θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η όποια διαφορετικότητα. Η ταυτότητα και ο προσδιορισμός της ταυτότητας φύλου εμπίπτει στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μια πραγματικότητα και η Πολιτεία θα πρέπει να της δώσει τη νομική υπόσταση που συνάδει με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΑΤ ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΡΥΦΩΝ

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Λιλλήκα και την ομάδα του για τη συνάντηση όπου συζητήσαμε τα διάφορα αιτήματα μας. Το βασικό μας αίτημα είναι η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου για τα ΛΟΑΤΙ άτομα αλλά και για άλλα ζητήματα όπως η διάκριση στον χώρο εργασίας και η ρητορική μίσους. Αυτοί είναι οι βασικοί μας στόχοι.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΛΟΑΤ

2 views0 comments