Αντιπαραθέσεις για το κούρεμα καταθέσεων το 2013Κωνσταντίνος Φιλαρέτου

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των εκλογικών επιτελείων για το ποιος έφταιγε περισσότερο για το καταστροφικό κούρεμα του 2013. Δυστυχώς για τον κυπριακό λαό τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και οι βουλευτές που προήδρευαν ή συμμετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο μεν κ. Αναστασιάδης όφειλε να ενημερώσει τη Βουλή αλλά και οι βουλευτές που προήδρευαν ή συμμετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών , όφειλαν να παρακολουθούσαν τις εξελίξεις ώστε να αντιληφθούν ότι το Γιούρογκρουπ είχε εκδώσει ανακοινωθέν που ενημέρωνε όλη την Ευρώπη για την ακύρωση της απόφασης. Είναι οι ίδιοι που με την ίδια προχειρότητα και επιπολαιότητα παραχώρησαν €1.8 δις ομολόγα ως κεφάλαιο στην Λαϊκή Τράπεζα, κάνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία ιδιοκτήτη της πιο αφερέγγυας τράπεζας της ΕΕ εκείνη την εποχή, αυξάνοντας έτσι το δημόσιο χρέος και φορτώνοντας το λαό με φορολογίες.

Αντίθετα με τις καταστροφικές πολιτικές του παλαιοκομματικού συστήματος ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας προτείνει το Ταμείο Αποκατάστασης κουρεμένων και κατόχων αξιογράφων. Πρόκειται για μια Πρόταση εφαρμόσιμη, ρεαλιστική και δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη. Στο ταμείο, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Κύπριοι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής, μη επενδυτές κάτοχοι αξιογράφων τραπεζών, και εταιρείες που έχασαν το κεφάλαιο κίνησης τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κούρεμακαταθέσεων

0 views0 comments