Αχρείαστη συζήτηση για ενδοιάμεσο EurogroupΓιώργος Λιλλήκας


Παρακολουθώ να γίνεται μια αχρείαστη για να μην πω παραπλανητική συζήτηση για το εάν υπήρξε ή όχι ένα τρίτο, ενδιάμεσο Eurogroup με τηλεδιάσκεψη στις 18 Μαρτίου του 2013.

Υπήρχε δήλωση του Προέδρου του Eurogroup της ίδιας ημέρας ότι έγινε.

Εάν αυτοί που ήταν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τότε, δεν το γνώριζαν, τότε έχουν ευθύνη γιατί δεν ενημερώθηκαν πριν αποφασίσουν και ψηφίσουν τα συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Το ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δεν ενημέρωσε επίσημα την Βουλή βαρύνετε με ευθύνη αλλά αυτό δεν απαλλάσσει των ευθυνών τους τα μέλη της Επιτροπής τότε τα οποία όφειλαν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να γνωρίζουν γιατί ψήφιζαν.

Όλη αυτή η συζήτηση είναι προφάσεις εν αμαρτίαις γιατί στην πραγματικότητα και η ηγεσία του ΔΗΚΟ μαζί με την Κυβέρνηση τότε είχαν αποδεχτεί την ιδέα του κουρέματος των καταθέσεων, είχαν αποδεχτεί την ιδέα της πολιτικής λιτότητας και την ιδέα των Μνημονίων.

Ενώ είχαν άλλες επιλογές και ενώ τους καταθέσαμε προτάσεις για να έπαιρνε η Κυβέρνηση τα επιτόκια της περιόδου 2010-2012 χωρίς να χρειαστεί να ληστέψουν τις καταθέσεις των πολιτών και το κεφάλαιο κίνησης των εταιρειών, εντούτοις προτίμησαν να υιοθετήσουν την πιο καταστροφική επιλογή που είχαν.

Για αυτό αντί να αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες ο Νικόλας Παπαδόπουλος στον Νίκο Αναστασιάδης και στα κόμματα που τον στήριξαν καλά θα κάνουν αυτοί που υιοθέτησαν αυτήν την πολιτική του τότε να απολογηθούν στον κυπριακό λαό και να αναγνωρίσουν το λάθος τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Eurogroup

2 views0 comments