Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με αντιπροσωπεία Συνδέσμου Κατόχων ΑξιογράφωνΚάτοχοι αξιογράφων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων για τη σημερινή συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων. Έχω επεξηγήσει και τη δική μας πρόταση για τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης μέσα από την οποία το κράτος θα αναλάβει τη δέσμευση για αποκατάσταση αυτής της μεγάλης αδικίας που έχει γίνει και για τους κατόχους αξιογράφων και για τους κουρεμένους καταθέτες των τραπεζών μας στο ύψος του 75% των λεφτών τους. Η πρόταση μας είναι δομημένη με τρόπο που επιτρέπει να γίνει αποκατάσταση της αδικίας χωρίς οι φορολογούμενοι να επωμιστούν οποιοδήποτε βάρος.

Ταυτόχρονα επισημάναμε το γεγονός ότι εμείς δεν υπερψηφίσαμε κανένα από τα νομοσχέδια του μνημονίου και δεν στηρίξαμε αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτή τη ληστεία των συμπατριωτών μας. Αντίθετα είχαμε καταθέσει και τότε προτάσεις στον κ. Αναστασιάδη οι οποίες μπορούσαν να αποτρέψουν το κούρεμα και να προστατεύσουν και τους καταθέτες και τους κατόχους αξιογράφων και ταυτόχρονα θα προστατεύονταν και η κυπριακή κοινωνία στο σύνολο και δεν θα είχαμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε ο τόπος. Είναι σε αυτή τη λογική που θα κινηθούμε και στο επόμενο διάστημα και βεβαίως θα αποστείλουμε γραπτώς τις προτάσεις μας στο Σύνδεσμο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΙΒΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ

Να ευχαριστήσουμε με τη σειρά μας τον κ. Λιλλήκα για τη σημερινή εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε. Θα καταθέσουν μια πρόταση η οποία στηρίζει τα δικαιώματα μας, εμάς που είμαστε τα μεγάλα θύματα της προσπάθειας για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και της μη χρεοκοπίας του κράτους. Θέλω να τονίσω παράλληλα, το τονίζω, ότι παρόλο που είμαστε και οι δύο υποψήφιοι, όσα διαδίδονται στο διαδίκτυο περί απόσυρσης της υποψηφιότητας μου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εγώ θα καταθέσω κανονικά την υποψηφιότητα μου την ημέρα που πρέπει να την καταθέσεων.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι με βάση και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου να μιλήσουμε με όλους τους υποψηφίους για την Προεδρία γιατί θα υπάρξει ένας δεύτερος γύρος. Αντί να περιμένουμε εκείνη την εβδομάδα τι θα έχουμε, θεωρήσαμε πιο σοφό να έχουμε από τώρα επαφές για τον δεύτερο γύρο ώστε να γνωρίζουμε από τώρα τις θέσεις του καθενός και θα καταλήξουμε στη Γενική μας Συνέλευση αφού έχουμε όλα τα δεδομένα ενώπιον μας και παρουσιάσουμε αντικειμενικά και υπάρξει η εμπιστοσύνη, τότε θα πάρουμε την απόφαση δημοκρατικά. Η επόμενη Συνέλευση θα γίνει είτε στις 7 είτε στις 21 Ιανουαρίου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚάτοχοιΑξιογράφων #Αξιόγραφα

3 views0 comments