Επίσκεψη Ερτογάν στην ΑθήναΗ επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα έχει πολυδιαφημιστεί και δυστυχώς και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει ανεβάσει αβάσιμα τις προσδοκίες του Κυπριακού λαού. Είχα προειδοποιήσει ότι αυτές οι πορσδοκίες δεν έχουν κανένα ουσιαστικό υπόβαθρο γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το θετικότερο μετά και την κατάρρευση της Διάσκεψης στο Κρανς Μοντάνα που θα μπορούσε να οδηγήσει τον Ερντογάν σε αλλαγή πολιτικής στο Κυπριακό. Αντίθετα, αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν, πηγαίνει στην Αθήνα θέτοντας εκ των προτέρων στην ατζέντα την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα το θετικό από μια τουρκική Κυβέρνηση η οποία αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες με απώτερο στόχο να επεκτείνει την επιρροή και την επίδραση της Τουρκίας στις γειτονικές της χώρες.

Αυτή είναι η πραγματική τουρκική πολιτική και όλες οι υπόλοιπες προσδοκίες που καλλιέργησε ο κ. Αναστασιάδης είναι αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που έχουν πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα διαψευστεί. Δεν είναι στις προτεραιότητες του κ. Ερντογάν το Κυπριακό και δυστυχώς οι διεθνείς εξελίξεις όπως είναι η ατυχής και λανθασμένη απόφαση της Αμερικάνικης κυβέρνησης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δημιουργούν νέα καυτά ζητήματα που αποσπούν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας και έτσι φοβάμαι ότι θα υποβαθμιστεί το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για το Κυπριακό.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ερτογάν #Αθήνα #Τουρκία

1 view0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης