Άρνηση Αναστασιάδη-Μαλά-Παπαδόπουλου για debate!Γιώργος Λιλλήκας

Βρισκόμαστε ενάμιση μήνα πριν τις Προεδρικές εκλογές και διαπιστώνω ότι τα επιτελεία Αναστασιάδη-Παπαδόπουλου και Μαλά,συντονισμένα πλέον εργάζονται για να αποστερήσουν από τους Κύπριους πολίτες τη δυνατότητα να δουν συζητήσεις μεταξύ των υποψηφίων. Είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα και ενδεχόμενα η μόνη χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα όπου δεν θα δοθεί από ότι φαίνεται η δυνατότητα να δουν οι πολίτες τους υποψήφιους Πρόεδρους, να τους συγκρίνουν στα επιχειρήματα και στις Προτάσεις τους ώστε να μπορούν να αποφασίσουν ποιόν θα ψηφίσουν.

Είναι περίεργη η αντίληψη που έχουν οι κύριοι Αναστασιάδης-Μαλάς και Παπαδόπουλος για τη δημοκρατία. Η δημοκρατία εδράζεται στον διάλογο και στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων και Προτάσεων και όχι στους παράλληλους μονολόγους. ΟΙ μονόλογοι ουσιαστιά αποστερούν ένα αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών ώστε να δουν ποιοι και κατά πόσο γνωρίζουν σε βάθος τα ζητήματα.

Καλώ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια όπως προβούν σε ανοιχτή πρόσκληση προς τους υποψήφιους για ντιπέιτς και όποιοι υποψήφιοι δεν παρουσιαστούν να μείνουν άδειες οι καρέκλες τους. Αυτό απαιτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία, αυτό απαιτεί το δικαίωμα του κυπριακού λαού να δει και να συγκρίνει και να κρίνει τους υποψήφιους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Debate #Άρνηση #Αναστασιάδης #ΣταύροςΜαλάς #Παπαδόπουλος

1 view0 comments