Αξιολόγηση οίκωνΟίκοι αξιολόγησης

Άλλος ένας οίκος αξιολόγησης καταρρίπτει τις πλαστές οικονομικές επιτυχίες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Αυτή τη φορά ο οίκος DBRSσημειώνει ότι το πολύ ψηλό επίπεδο δημόσιου και ιδιωτικού χρέους καθώς και η εύθραυστη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος λόγω του τεράστιου όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθηλώνουν την οικονομία μας.

Ο κύπριος πολίτης βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τους οικονομικούς χειρισμούς της συγκυβέρνησης ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ που διέλυσε την οικονομία μας και της συγκυβέρνησης ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ που πρότεινε ή αποδέχτηκε το κούρεμα των καταθέσεων και εν συνεχεία δογματικά και μακριά από την πραγματικότητα του μέσου πολίτη οι κύριοι Αναστασιάδης και Παπαδόπουλος στήριξαν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια και έκαναν όλα τα χατίρια στις τράπεζες εις βάρος των πολιτών.

Εμείς προτείνουμε τη μοναδική εμπεριστατωμένη και υλοποιήσιμη Πρόταση για Κούρεμα Δανείων.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα Ειδικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικών Διευκολύνσεων στο οποίο θα μπορεί να προσφύγει ένας πολίτης ή μια μικρή επιχείρηση για εξαγορά του δανείου του από τις τράπεζες με σημαντική έκπτωση. Δικαιούχοι θα είναι μόνο αυτοί που θα μπορούν αποδείξουν ότι μέχρι την κρίση ήταν συνεπείς με τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

• Στόχος του Ταμείου είναι να αγοράζει δάνεια των δικαιούχων από τις εμπορικές τράπεζες με σημαντική έκπτωση μετά από αίτηση του οφειλέτη δεδομένου ότι αυτός πληροί τα κριτήρια

.

• Το Ταμείο θα μοιράζει το δάνειο σε δύο μέρη: το ένα μέρος είναι το ποσό που πλήρωσε στην Τράπεζα για να εξαγοράσει το δάνειο συν ένα λογικό κέρδος. Το άλλο μέρος, θα είναι το υπόλοιπο ποσό το οποίο θα παγοποιείται και δεν θα επιβάλλεται επιτόκιο επί τούτου.

• Ο οφειλέτης θα συνεχίζει να χρωστά στο Ταμείο το συνολικό ποσό χρέους αλλά θα μπορεί να επωφεληθεί ενός σημαντικού κουρέματος του χρέους του (αυτό που παγοποιήθηκε) δεδομένου ότι εξοφλήσει το υπόλοιπο.

• Το Ταμείο θα διαμορφώνει με τον δανειζόμενο την δόση και το χρονικό πλαίσιο αποπληρωμής έτσι ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις πραγματικές του δυνατότητες.

Με αυτόν τον τρόπο οι δανειζόμενοι θα μπορούν να έχουν κούρεμα του δανείου τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Οίκοιαξιολόγησης

0 views0 comments