Εκθέσεις οίκων αξιολόγησηςΟικονομία

Οι εκθέσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης δείχνουν αυτό που εμείς γνωρίζουμε: ότι τα κυπριακά νοικοκυριά όπως και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένα και υπερδανεισμένα. Κατά συνέπεια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αλλά και να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας.

Αυτοί που σήμερα δείχνουν προεκλογικά ενδιαφέρον για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, για τους συνταξιούχους, αυτοί που δείχνουν να ανησυχούν τάχα γιατί οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γιατί είναι οι ίδιοι που με την πολιτική τους τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα κυβέρνηση, έφεραν την Κύπρο σε αυτή την τραγική κατάσταση. Είναι οι ίδιοι και αναφέρομαι και στους τρεις υποψήφιους οι οποίοι με τις δυνάμεις που τους στηρίζουν, μέσα από τη Βουλή ψήφισαν το κούρεμα των καταθέσεων, το Νόμο για τις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και κατά συνέπεια είναι η δική τους πολιτική που έχει χρεοκοπήσει.

Δεν μπορούν οι πολίτες σήμερα να εμπιστευτούν κάποιους που δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον και κοινωνική ευαισθησία. Εάν όντως ενδιαφέρονταν οι τρεις άλλοι υποψήφιοι για το καλό της κοινωνίας και για τις ευάλωτες ομάδες δεν θα ψήφιζαν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μνημονιακά νομοσχέδια. Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι για να υπάρξει πρόοδος στην πατρίδα μας, για να αλλάξει πραγματικά η Κύπρος και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στο πρόσωπο των Κυπρίων θα πρέπει να υπάρξει πραγματική αλλαγή και όχι παραλλαγή.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Οικονομία #Οίκοιαξιολόγησης

0 views0 comments