Οικονομία - Κούρεμα δανείωνΓιώργος Λιλλήκας

Σημερινά δημοσιεύματα παρουσιάζουν τις ελληνικές τράπεζες να έχουν σχεδιάσει προγράμματα για κούρεμα των δανείων των Ελλήνων δανειοληπτών έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ελληνικές τράπεζες.

Αυτή τη στιγμή γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη η δική μας η Πρόταση για τη δημιουργία ενός Ταμείου Χρηματοοικονομικού Οργανισμού διευκόλυνσης των δανειοληπτών το οποίο θα μπορεί να προβαίνει σε κούρεμα των δανείων, ιδιαίτερα των δανείων που έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία ή το επαγγελματικό υποστατικό.

Επειδή ολοένα και περισσότερα πληθαίνουν οι περιπτώσεις στη χώρα μας εκποίησης πρώτης κατοικίας που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, η Κυβέρνηση θα πρέπει μέσω της Κεντρικής Τράπεζας, εάν δεν θέλει η ίδια να πάρει μέτρα και να προχωρήσει σε κούρεμα δανείων, τουλάχιστον να παγιοποιήσει την όλη κατάσταση μέσα από την Κεντρική Τράπεζα έτσι ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση που θα διευκολύνει τα θύματα της κρίσης, τις οικογένειες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίοι υποφέρουν από την οικονομική ύφεση.

Η κυπριακή οικονομία δυστυχώς δεν είναι στα επίπεδα που ο Υπουργός Οικονομικών θέλει να την παρουσιάζει. Μπορεί να βελτιώθηκαν τα δημοσιονομικά όμως οι κυπριακές οικογένειες συνεχίζουν να υποφέρουν και η ανεργία συνεχίζει να βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία. Η εποχιακή μείωση της ανεργίας δεν είναι σταθερή.

Απαιτείται μια νέα αναπτυξιακή πολιτική η οποία θα δημιουργήσει μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με ψηλά εισοδήματα έτσι ώστε να γίνει εφικτός ο στόχος του επαναπατρισμού των χιλιάδων νέων μας επιστημόνων που έχουν μεταναστεύσει. Και αυτή θα είναι η πρώτη προτεραιότητα μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚούρεμαΔανείων #Οικονομία

0 views0 comments