Μαζικές πωλήσεις δανείων σε ξένα fundsΠωλήσεις δανείων


Δημοσιεύματα του Τύπου φέρουν Κυπριακές Τράπεζες να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις δανείων σε ξένα επενδυτικά ταμεία (funds).

Η πρόταση που κατέθεσα πριν από μερικές μέρες μπορεί να προσφέρει λύση στις τράπεζες διευκολύνοντας ταυτόχρονα με κούρεμα των δανείων του Κύπριους δανειολήπτες και κυρίως προστατεύοντας την πρώτη κατοικία και τα επαγγελματικά υποστατικά των εταιρειών που κουρεύτηκαν στο κεφάλαιο κίνησης τους.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση και οφείλει να παρέμβει, να διαμορφώσει πολιτική. Η δική μας πρόταση είναι στο τραπέζι άσχετα εάν υπάρχουν εκλογές ή όχι.

Το κυρίαρχο και το πιο σημαντικό είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των Κυπρίων και αυτό έχει χρέος ο κ. Αναστασιάδης, πέρα και πάνω από τις όποιες εκλογικές σκοπιμότητες, εάν έχει πρόταση να την καταθέσει για να την συζητήσουμε.

Εμείς έχουμε την δική μας πρόταση στο τραπέζι έτσι ώστε να ληφθούν σωστές αποφάσεις που από την μία δεν θα ζημιώνουν τις τράπεζες αλλά από την άλλη θα προστατεύσουν τους Κύπριους πολίτες.

Τα ξένα επενδυτικά ταμεία δεν θα έρθουν στην Κύπρο να αγοράσουν τα δάνεια για να εξυπηρετήσουν την Κυριακή οικονομία, ούτε θα έχουν ως κύριο μέλημα τους την προστασία των Κυπρίων δανειοληπτών.

Θα έρθουν για να κάνουν το εύκολο και γρήγορο κέρδος που θα αποβεί μοιραίο για χιλιάδες οικογένειες, επιχειρήσεις αλλά σε τελική ανάλυση και για την ίδια την οικονομία και τον τομέα των ακινήτων.

Είναι μεγάλη η ευθύνη που θα αναλάβει ο κ. Αναστασιάδης εάν η Κυβέρνηση παραμείνει απαθής και δεν αναλάβει το ρόλο που της αρμόζει.

Δυστυχώς ως αντιπολίτευση δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε το Ταμείο αυτήν την στιγμή.

Η Κυβέρνηση όμως θα μπορούσε να το δημιουργήσει.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Πωλήσειςδανείων

0 views0 comments