Ομιλία Γ. Λιλλήκα στα εγκαίνια του Επιτελείου στη Λεμεσό


Εμείς στηριζόμαστε στους εθελοντές και στην ψυχή των πολιτών. Αυτών που επιδιώκουν ειλικρινά την αλλαγή. Στηριζόμαστε σε εσάς. Με την δύναμη των πολιτών που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από την δύναμη των κομματικών ηγεσιών, που θέλουν τον τόπο καθηλωμένο, θα ανατρέψουμε το παλαιοκομματικό κατεστημένο της διαπλοκής.

Σε αντίθεση με τους άλλους εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια. Δεν ντρεπόμαστε και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα δεινά που έφεραν στον τόπο μας, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Εθνική μας υπόθεση.

Η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει χρεοκοπήσει σε όλα τα επίπεδα. Αλλά μαζί χρεοκόπησαν εκείνες οι κομματικές ηγεσίες που τον στήριξαν στο Κυπριακό με την λανθασμένη πολιτική των υποχωρήσεων όσο αντίστοιχα και εκείνες που ενώ διαφωνούσαν στο Κυπριακό, τον στήριξαν στα Μνημονιακά νομοσχέδια και στην Οικονομία. Είναι όλο το κατεστημένο που χρεοκόπησε, δεν είναι μόνο η πολιτική Αναστασιάδη.

Είναι υπόθεση του λαού να επανακτήσουμε σαν Κύπριοι την χαμένη μας αξιοπρέπεια. Οι κομματικές ηγεσίες έδειξαν ότι ούτε μπορούν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια μας ούτε να προσφέρουν ελπίδα στα παιδιά μας.

Διαθέτουμε το όραμα, την θέληση και την κοινωνική ευαισθησία για να διαμορφώσουμε την Κύπρο που πραγματικά δικαιούμαστε, την Κύπρο που μας αξίζει. Είμαι σίγουρος ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν θα επιβραβεύσουν αυτούς που μας έφεραν την δυστυχία.

Η αλλαγή έρχεται με την συμμετοχή, όχι με την αποχή. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Δεν είμαστε εμείς εμπλεκόμενοι στην διαφθορά και στην διαπλοκή. Η αποχή δεν τιμωρεί αλλά συντηρεί το κατεστημένο και το επιβραβεύει.

Την αλλαγή την φέρνουν οι ενεργοί πολίτες με συμμετοχή και όχι όσοι μεμψιμοιρούν και ασκούν κριτική από το καναπέ.

Το χρέος μας είναι να παραδώσουμε μια καλύτερη Κύπρο στα παιδία μας, επιστρέφοντας στον πολίτη την εξουσία που του ανήκει. Να μην υποκλίνονται στο κομματικό ρουσφέτι.

Για αυτήν την Κύπρο αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βάλλουμε τον θεμέλιο λίθο στις 28 του Γενάρη.

Δυστυχώς οι υπόλοιποι υποψήφιοι κ. Παπαδόπουλος και κ. Μαλάς κρύβονται πίσω από την άρνηση του κ. Αναστασιάδη να γίνουν τηλεμαχίες.

Καλώ τους δημοσιογράφους, ιδιωτικά κανάλια και οργανώσεις να υποβάλλουν την πρόσκληση τους για τηλεμαχία και όσοι δεν το επιθυμούν να αφήσουν τις θέσεις τους κενές.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓιώργοςΛιλλήκας #ΕπιτελείοΛεμεσού

0 views0 comments