Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με την οργάνωση REACTIONREACTION

Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν εθνικούς δεσμούς, η τύχη μας είναι αλληλένδετη και όπως η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα, η Ελλάδα χρειάζεται μια ελεύθερη Κύπρο.

Θέλω να συγχαρώ τον φίλο Μάριο και το Κίνημα Reaction για την εξαιρετική πρωτοβουλία να μαζέψουν τρόφιμα για τους πληγέντες από τη θεομηνία στην Ελλάδα. Έχουμε προσφέρει και τη δική μας τη συμβολή και καλώ όλους τους Κύπριους να συμβάλουν ο καθένας στο βαθμό που μπορεί έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους πληγέντες αδελφούς από την Ελλάδα οι οποίοι βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση.

Έχω πει πολλές φορές ότι ο εθελοντισμός είναι κινητήρια δύναμη στην κυπριακή κοινωνία. Η αλληλεγγύη είναι από τις βασικές αρχές του πολιτισμού μας και μπορούμε να το αποδείξουμε για άλλη μια φορά στηρίζοντας την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά. Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν εθνικούς δεσμούς, η τύχη μας είναι αλληλένδετη και όπως η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα, η Ελλάδα χρειάζεται μια ελεύθερη Κύπρο. Και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, χαίρομαι ότι εθελοντικές οργανώσεις

όπως η Reaction, έχουν αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία. Θα σταθούμε δίπλα τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ REACTION ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Πρωτίστως να ευχαριστήσουμε τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα και την ομάδα του οι οποίο συνδράμουν στις προσπάθειες για συλλογή τροφίμων ώστε να αποσταλούν στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό όλα τα οργανωμένα σύνολα, οργανωμένοι φορείς, απαλλαγμένοι από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες να είναι εδώ, να προσφέρουν σε μια κοινή προσπάθεια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από ένα αίτημα το οποίο δεχτήκαμε από συνεργαζόμενο Οργανισμό στην Ελλάδα για να τους βοηθήσουμε όσον αφορά στα τρόφιμα. Βγάλαμε μια πρώτη ανακοίνωση στο διαδίκτυο το Σάββατο, υπήρξε μια τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο, έχουν μπει αρκετά σημεία συλλογής σε όλη την Κύπρο και ήδη σήμερα φεύγουν τα πρώτα κιβώτια για να φτάσουν στην Ελλάδα και να ξεκινήσει η παράδοση τους και ακολουθεί ακόμα ένα μεγάλο φορτίο το ερχόμενο Σάββατο. Είναι πολύ σημαντικό για όσους έχουμε ζήσει τις μεγάλες πυρκαγιές του Τροόδους το 2016, να πω ότι ήταν μεγάλη η συγκίνηση και η ευγνωμοσύνη όταν από πάνω μας πετούσαν τα Ελληνικά πυροσβεστικά αεροπλάνα που απέτρεψαν μια μεγάλη καταστροφή. Άρα αυτά που προσφέρουμε είναι το ελάχιστο

#ΣυμμαχίαΠολιτών #REACTION #Τρόφιμα

0 views0 comments