Επίσκεψη Γ. Λιλλήκα στο Λιμάνι Λεμεσού


Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί αποτελούν εθνικό πλούτο και ως εθνικός πλούτος πρέπει να τύχουν της καλύτερης διαχείρισης. Εξ΄ ου και η Πρόταση μας για εκσυγχρονισμό των Ημικρατικών Οργανισμών με την εισαγωγή στρατηγικών επενδυτών οι οποίοι θα αναλάβουν και τη διοίκηση/διαχείριση τους, έτσι ώστε να τερματιστεί το σημερινό καθεστώς όπου οι Ημικρατικοί Οργανισμοί διοικούνται στην ουσία από εκπροσώπους των κομμάτων οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο και οι οποίοι δεν έχουν και τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη τους.

Η Πρόταση μας είναι να δημιουργηθεί ένας ειδικός Οργανισμός ο οποίος θα αναλαμβάνει να ετοιμάζει το short list για το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα είναι υποχρεωμένο να επιλέγει από αυτή τη μικρή λίστα. Σε αυτό τον οργανισμό θα μπορούν να απευθύνονται ελεύθερα οι πολίτες οι οποίοι κρίνουν ότι πληρούν τα προσόντα. Τα προσόντα θα πρέπει να καθοριστούν με αυστηρότητα και σαφήνεια και θα πρέπει να ποικίλουν και να αντιστοιχούν στις απαιτήσεις και στη φύση των εργασιών του κάθε Οργανισμού.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι Ημικρατικοί Οργανισμοί να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να συμβάλουν ακόμη πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του εθνικού πλούτου αλλά και ταυτόχρονα να εφαρμοστεί αξιοκρατία κρατώντας τα κόμματα μακριά και τερματίζοντας τις λίστες διορισμών της κομματοκρατίας που ταλαιπωρεί για χρόνια τη χώρα μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΛιμάνιΛεμεσού

0 views0 comments