Στήριξη σε όλους τους παραγωγικούς τομείςΠαραγωγικοί Τομείς

Τα προβλήματα τις υπαίθρου είναι πάρα πολλά. Η ύπαιθρος και ιδιαίτερα η ορεινή ύπαιθρος αφέθηκε στο έλεος στου Θεού και χρόνο με τον χρόνο το φαινόμενο της αστυφιλίας μετατρέπει τα χωρία μας ουσιαστικά σε γηροκομεία.

Στο πρόγραμμα διακυβέρνησης μας έχουμε μια σειρά από προτάσεις που στόχο έχουν την δημιουργία θέσεων εργασίας με κίνητρα σε βιομηχανίες και σε βιοτεχνικές και ξενοδοχειακές μονάδες να εγκατασταθούν στην ύπαιθρο αλλά ταυτόχρονα και συγκεκριμένα μέτρα που θα αυξήσουν το εισόδημα ή θα μειώσουν το κόστος ζωής των ανθρώπων της ορεινής υπαίθρου.

Μεταξύ άλλων εισηγούμαστε την επαναφορά της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, θα εισηγηθούμε την μείωση της φορολογίας πάνω στα καύσιμα των κατοίκων των ορεινών περιοχών που εργάζονται στις πόλεις . Επίσης στήριξη στους παραγωγούς κυρίως στους γεωργούς έτσι ώστε να βοηθηθούν έμπρακτα από το κράτος και να καθοδηγηθούν για να δημιουργήσουν ομάδες παραγωγών για να μπορούν να εμπορεύονται ομαδικά τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες και να αυξήσουν τα εισοδήματα τους.

Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τα χωριά μας γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μια κοινωνία που ότι καταναλώνει το εισάγει.

Είναι απαραίτητο στο νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης να στηριχτούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς. Και ο γεωργοκτηνοτροφικός και ο βιομηχανικός και ο τομέας των υπηρεσιών.

Ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο συναντώ σε όλες τις κοινότητες είναι κοινό με τα προβλήματα που ακούμε και στις πόλεις. Αφορά τα ΜΕΔ (Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια) και την αδυναμία των εργαζομένων να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και στον φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους.

Είναι έντονο το ενδιαφέρον που επιδιώκουν για το πρόγραμμα που εξάγγειλα τις προηγούμενες ημέρες για κούρεμα των δανείων όσων δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα και έχουν υποθήκη την πρώτη κατοικία ή την μικρή επαγγελματική στέγη. Είναι μια πρόταση τεκμηριωμένη τεχνοκρατικά , είναι μια πρόταση ρεαλιστική που δεν απαιτεί δαπάνες τους κράτους αλλά μέσα από ειδικά κίνητρα σε επενδυτές μπορεί να επιτρέψει στους δανειολήπτες να ανασάνουν και να διαφυλάξουν το σπίτι τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠαραγωγικοίΤομείς

0 views0 comments