Επέτειος ΠολυτεχνείουΕπέτειος Πολυτεχνείου

Η ηρωική εξέγερση των Ελλήνων φοιτητών το Νοέμβριο του 1973, που στάθηκαν άοπλοι μπροστά στα τανκς της Χούντας και διεκδίκησαν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία, αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα διαμαρτυρίας και αντίστασης των νέων ανθρώπων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, απέναντι σε κάθε μορφή δικτατορικής φίμωσης του ανθρώπου και καταπάτησης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του.

Από αυτό το διαχρονικό παράδειγμα οφείλουμε να διδαχτούμε και σήμερα, καθώς η κοινωνία μας και κυρίως οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, μαστίζονται από τις αρνητικές συνέπειες της τουρκικής κατοχής, της οικονομικής χρεοκοπίας, των κοινωνικών ανισοτήτων και της αυξανόμενης ανεργίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Η καλύτερη τιμή που οφείλουμε στους ηρωικούς φοιτητές του Πολυτεχνείου, είναι η αντίσταση μας στην κατοχή και στη διχοτόμηση. Είναι η συνέχεια του αγώνα τους για ελευθερία. Είναι η εμβάθυνση και η διεύρυνση της Δημοκρατίας μέσω της ουσιαστικής συμμέτοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων αλλά και του δικαιώματος της ανάκλησης των εκλελεγμένων αξιωματούχων πριν τη λήξη της θητείας τους αν τους έχουν ξεγελάσει. Είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στους νέους μας ώστε να διαμορφώνει πολίτες με εθνική συνείδηση, με ταυτότητα, με γνώση της ιστορίας. Πολίτες που θέλουν να υπηρετούν την πατρίδα τους και πολίτες οι οποίοι να είναι προσηλωμένοι στα ιδανικά και τις αρχές της ελευθερίας με σεβασμό στην διαφορετικότητα και στους άλλους πολίτες και πολιτισμούς.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕπέτειοςΠολυτεχνείου

2 views0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης