Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με ΠΟΣΠΦ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

διαβεβαιώνω ότι μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ και αναμένουμε από την Κυβέρνηση και τον φίλο τον Υπουργό Υγείας να εφαρμόσει εκείνες τις πρόνοιες που προβλέπονται μέσα στο Νομοσχέδιο.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της Παγκύπριας Ομοσπονδία Πασχόντων και Φίλων για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους. Η πρωτοβουλία τους αποσκοπεί στο να υπογράψουν οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας ένα μανιφέστο το οποίο στοχεύει στη διασφάλιση της καλύτερης υγείας αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα της επιτυχούς εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί η εφαρμογή του ΓΕΣΥ είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση και η πιο μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει αυτό το κενό και να προσφέρει επιλογές στους κύπριους πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψή με το χαμηλότερο δυνατό κόστος αλλά ταυτόχρονα να τους δώσει το δικαίωμα της επιλογής των γιατρών που εκείνοι επιθυμούν να αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα υγείας.

Όπως είναι γνωστό πιστέψαμε από την αρχή στο ΓΕΣΥ και μαζί με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Πασχόντων και Φίλων δώσαμε μάχες για να μπορέσουμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα του νομοθετικού πλαισίου που θέτει τις βάσεις για το ΓΕΣΥ. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ και αναμένουμε από την Κυβέρνηση και τον φίλο τον Υπουργό Υγείας να εφαρμόσει εκείνες τις πρόνοιες που προβλέπονται μέσα στο Νομοσχέδιο. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε και την Κυβέρνηση και όλους όσους πραγματικά και ειλικρινά ενδιαφέρονται και είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουμε όλες εκείνες τις πρόνοιες αλλά και να τηρήσουμε ευλαβικά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν από κοινού συμφωνηθεί για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Από την πλευρά μας συγχαρητήρια ξανά και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΑΣ

Έχουμε συμφωνήσει σε όλα και έχουμε την υιοθέτηση του μανιφέστου από τον κ. Λιλλήκα και μαζί θα εργαστούμε για την εφαρμογή αυτών των μεγάλων μεταρρυθμίσεων της υγείας.

Από τη δική μας πλευρά θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα για τη σημερινή συνάντηση. Στη συνάντηση έχουμε δώσει και έχουμε συζητήσει το μανιφέστο της υγείας το οποίο έχει επεξεργαστεί και αναπτύξει η Ομοσπονδία ασθενών και σε αυτό περιλαμβάνονται τα πολύ μεγάλα θέματα της μεταρρύθμισής του τομέα της υγείας.

Περιλαμβάνεται η αυτονόμηση, ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των κρατικών νοσοκομείων, η εφαρμογή του ΓΕΣΥ, τα μεγάλα θέματα του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενή, τα θέματα της διασυνοριακής, τα θέματα που έχουν σχέση με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ασθενών, τα θέματα της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της υγείας και επίσης το πολύ μεγάλο θέμα της μεταρρύθμισης του τομέα των φαρμάκων έτσι ώστε οι πολίτες, οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση χωρίς περιορισμούς στα φάρμακα.

Επίσης ένα κομμάτι το οποίο περιλαμβάνεται στο μανιφέστο είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ασθενών έτσι ώστε να μπορούν να διαβιούν με αξιοπρέπεια και να είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας και να ενσωματώνονται στην κοινωνία γενικότερα.

Θα ήθελα να εκφράσω τις πραγματικές ευχαριστίες μου για τη συζήτηση αυτή με τον κ. Λιλλήκα. Να πω ότι είχαμε πλήρη ταύτιση απόψεων. Έχουμε συζητήσει διεξοδικά τα θέματα τα οποία τίθενται στο μανιφέστο. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα και έχουμε την υιοθέτηση του μανιφέστου από τον κ. Λιλλήκα και μαζί θα εργαστούμε για την εφαρμογή αυτών των μεγάλων μεταρρυθμίσεων της υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι είχαμε τη στήριξη και της Συμμαχίας Πολιτών και του ιδίου του κ. Λιλληκα στη ψήφιση των δυο νομοσχεδίων του ΓΕΣΥ και αμά την εκλογή του έχουμε τη δέσμευση ότι θα εργαστούμε μαζί για την υλοποίηση και την εφαρμογή αυτών των μεγάλων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠΟΣΠΦ #Παγκύπριαομοσπονδίασυνδέσμωνπασχόντωνκαιφίλων

1 view0 comments