Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με ΚΟΠΜε τον Πρόεδρο της ΚΟΠ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του κυπριακού ποδοσφαίρου και βεβαίως δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα διεξαγωγής δίκαιων πρωταθλημάτων τα οποία θα προάγουν ταυτόχρονα και το ήθος αλλά και την κοινωνικοποίηση των νέων ανθρώπων μέσα από το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Συζητήσαμε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να στηριχτούν τα σωματεία έτσι ώστε να μπορούν να πληρούν τα κριτήρια που θέτει η ΟΥΕΦΑ έτσι ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε μέρος και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Χαίρομαι γιατί φέτος παρουσιάζεται σημαντικά μειωμένος ο αριθμός των φακέλων που έρχονται ως καταγγελίες ή για διερεύνηση από την ΟΥΕΦΑ. Τα στημένα παιχνίδια εκθέτουν την χώρα μας και το φαινόμενο αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί ώστε να εκλείψει παντελώς.

Τα ζητήματα που αφορούν στη βία στα γήπεδα επίσης είναι πολύ σοβαρά. Θεωρούμε ότι το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου έχει πλέον ξεπεραστεί εκ των πραγμάτων. Υπάρχουν πολύ πιο εύκολες λύσεις. Καταθέσαμε συγκεκριμένες απόψεις για το πως θα μπορούσε να γίνεται η ταυτοποίηση χωρίς να υπάρχει η κάρτα φιλάθλων που προκαλεί αντιδράσεις ανάμεσα στους φιλάθλους, έτσι ώστε οι αγώνες να διεξάγονται ομαλά και να μπορούν και πάλι οι οικογένειες να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Θέλουμε η πολιτική και τα κόμματα να μείνουν έξω από το κυπριακό ποδόσφαιρο έτσι ώστε να παραμείνει ένα καθαρό άθλημα και ο ανταγωνισμός να γίνεται με βάση την αγωνιστική ποιότητα των ομάδων και όχι με πολιτικά συνθήματα ή με προσπάθειες πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης των σωματείων και του ποδοσφαίρου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚΟΠ #Ποδόσφαιρο

0 views0 comments