Μαύρη επέτειος ανακύρηξης του ΨευδοκράτουςΕπέτειος ανακύρηξης του Ψευδοκράτους

Η ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κύπρου, στις 15 Νοεμβρίου 1983, και η σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την ελευθερία της πατρίδας μας είναι και παραμένει το ύψιστο μας καθήκον.

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, το ψευδοκράτος παραμένει ένα παράνομο αποσχιστικό έκτρωμα χωρίς οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση και η Τουρκία, έχει φτάσει στο σημείο να αποκαλύπτει σε κάθε της βήμα το σχεδιασμό της για μετατροπή του συνόλου της Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Ως Συμμαχία Πολιτών, είμαστε αντίθετοι σε όποια λύση δεν στηρίζεται στη συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ένα, δίκαιο, δημοκρατικό, Ευρωπαϊκό Κράτος που θα διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες σε όλους τους νόμιμους πολίτες του, χωρίς παρεκκλίσεις και αποκλεισμούς.

Η ανάγκη για μια νέα στρατηγική που θα ανατρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και θα καταργεί στην πράξη το παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα εδάφη μας, είναι η μόνη στρατηγική επιλογή για την επιβίωση μας.

Καλούμε έστω και τώρα τον κ. Αναστασιάδη να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική των υποχωρήσεων για «εξημέρωση του θηρίου» έχει αποτύχει και να καταλάβει ότι ο Κυπριακός λαός δεν θα συνυπογράψει την αυτοκτονία του.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ανακύρηξητουψευδοκράτους #Επέτειος

1 view0 comments