Αναστάτωση στον χώρο της ΠαιδείαςΠαιδεία

Τις τελευταίες ημέρες την Κυπριακή κοινωνία απασχολεί το σκάνδαλο με τις εξετάσεις για τους εκπαιδευτικούς, της προκαλεί αναστάτωση η περίπτωση της υπαλλήλου Σχολικής Εφορείας που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας.

Στην υπόθεση με τις εξετάσεις βγήκε στην επιφάνεια μια κακοδιαχείριση που αποδεικνύει ότι το Κυπριακό κράτος χρειάζεται πλέον μεταρρύθμιση, χρειάζεται εκσυγχρονισμό στις δομές, στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αλλά κυρίως χρειάζεται να λειτουργήσει με την λογική της προσωπικής αστικής ευθύνης.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ήρθε η ώρα και στο κράτος μας , όσοι ασκούν εξουσία ή διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα να φέρουν προσωπική αστική ευθύνη για τις αποφάσεις και τις παραλήψεις τους.

Δεν αρκεί να εξαγγέλλει ο Υπουργός Παιδείας ότι θα πληρώσει το Δημόσιο 40.000 ευρώ για όσους ταξίδεψαν για να παρακαθήσουν στις εξετάσεις και θα πρέπει να επανέλθουν στην Κύπρο.

Αυτοί που πήραν τις αποφάσεις και οδήγησαν σε κατάρρευση το σύστημα εξετάσεων πρέπει να φέρουν προσωπική αστική ευθύνη και να πληρώσουν το κόστος.

Μόνο όταν καταστήσουμε προσωπικά υπεύθυνους όσους διαχειρίζονται κρατικό χρήμα ή παίρνουν αποφάσεις στο Δημόσιο θα μπορέσουμε να ελπίζουμε ότι η διακυβέρνηση του τόπου, το κρατικό σύστημα, η Δημόσια υπηρεσία θα λειτουργεί με βάση το δίκαιο, σεβόμενοι τους νόμους και τον άνθρωπο.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Παιδεία #Εκπαίδευση

0 views0 comments