Εξαγγελία για ΚΕΥΠΚωνσταντίνος Φιλαρέτου

Εντύπωση μας προκάλεσε η χθεσινή εξαγγελία του Νικόλα Παπαδόπουλου για τη δημιουργία ΚΕΥΠ. Μας εκπλήττει η άγνοια του Προέδρου του ΔΗΚΟ της βασικής πρόνοιας του ΓΕΣΥ, την οποία και υπερψήφισε, με την οποία αναφέρεται ρητώς ότι οι ασθενείς, με μικρές εξαιρέσεις, παραπέμπονται σε εξιδεικευμένο γιατρό από τον ειδικό παθολόγο. Στην προεκλογική του πρόταση, ο κ. Παπαδόπουλος, προτείνει όπως απλοί υπάλληλοί να παραπέμπουν τους ασθενείς σε εξιδεικευμένους γιατρούς.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδόπουλος όφειλε να γνωρίζει ότι με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, θα επιτευχθεί η αποκέντρωση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ο κ. Παπαδόπουλος λίγο πριν τη ψήφιση των Νομοσχεδίων του ΓΕΣΥ, προσπάθησε να το σταματήσει, με πρόταση του για «μίνι ΓΕΣΥ» με εμπλοκή των ασφαλιστικών εταιρειών. Τώρα καταθέτει πρόταση για μίνι αντικατάσταση των υπηρεσιών του ΓΕΣΥ.

Αυτό καταδεικνύει πόσο πιστεύουν κάποιοι στο ΓΕΣΥ, πόσο είναι διατεθειμένοι να το εφαρμόσουν και ποιους τελικά θέλουν να εξυπηρετήσουν. Ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της υλοποίησης του ΓΕΣΥ, με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Με μίνι λύσεις, το μόνο που επιτυγχάνει ο κ. Παπαδόπουλος είναι να συνεχίσουν οι πολίτες να μην έχουν το δικαίωμα της κατάλληλης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚΕΥΠ

0 views0 comments