ΓΕΣΥ στη δίνη του προεκλογικούΓιώργος Λιλλήκας

Οι αντιπαραθέσεις που οξύνονται τις τελευταίες ημέρες για το ΓΕΣΥ προκαλούν πάρα πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τα συμφέροντα που θέλουν κάποιοι να εξυπηρετήσουν. Την ώρα που μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, κατέστη δυνατόν να ψηφιστούν τα νομοσχέδια από τη Βουλή, την ώρα που θα έπρεπε να επικεντρωνόμαστε για το πως θα υλοποιηθεί η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, η στελέχωση και ενίσχυση τους αλλά και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να πετύχουμε την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι επαναφέρουν με έντεχνο τρόπο το ζήτημα του πολυασφαλιστικού. Και το επαναφέρουν αυτοί που ποτέ δεν πίστεψαν στο μονοασφαλιστικό και οι οποίοι μέχρι την τελευταία στιγμή πάλεψαν για να πολυασφαλιστικό.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν όλοι, ανεξαρτήτως προεκλογικών σκοπιμοτήτων, ότι εκείνο που προέχει είναι το γενικό καλό. Εκείνο που προέχει είναι η υγεία των πολιτών και η αναβάθμιση από πλευράς του κράτους των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες τους. Ας αφήσουν κατά μέρος τα προσχήματα, ας αφήσουν κατά μέρος τις μεθοδεύσεις για να αλλάξει η συζήτηση και να μετακινηθεί από τον τρόπο εφαρμογής του ΓΕΣΥ σε συζήτηση κατά πόσο είναι ορθό το μονοασφαλιστικό ή το πολυασφαλιστικό.

Όσον μας αφορά, θα συνεχίσουμε να κρατούμε το ζήτημα της υγείας έξω από προεκλογικές σκοπιμότητες και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στην εφαρμογή, το ταχύτερο δυνατόν του ΓΕΣΥ. Όσοι αντιτάσσονται στο ΓΕΣΥ με το μονοασφαλιστικό σύστημα, ας έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν και να δηλώσουν δημόσια τη θέση τους. Αυτό θα είναι πολιτικά πιο έντιμο από το να το υποσκάπτουν μετακινώντας το κέντρο βάρους της συζήτησης και του ενδιαφέροντος.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓΕΣΥ #Προεδρικέςεκλογές

1 view0 comments