Σκάνδαλο με προαγωγές στην ΑστυνομίαΑστυνομία Κύπρου

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» φέρνει στην επιφάνεια ένα ακόμα σκάνδαλο της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, που έχει να κάνει με το ρουσφέτι και την εξυπηρέτηση ημετέρων.

Την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης επαγγέλλεται ότι εκσυγχρονίζει την Κύπρο, οι τελευταίες προαγωγές στην Αστυνομία καταδεικνύουν ότι έχουν δοθεί προαγωγές σε αστυνομικούς οι οποίοι υπηρέτησαν μόνο σε ένα γραφείο, δεν διαθέτουν καμία σφαιρική εμπειρία από τα διάφορα πόστα της Αστυνομίας, αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε ανώτερους αξιωματούχους ή και στον ίδιο τον Υπουργό, αστυνομικοί για τους οποίους δεν έγινε αξιολόγηση και δεν βαθμολογήθηκε η εμπειρία τους.

Αυτό αποτελεί σκάνδαλο γιατί την ίδια ώρα έχουν εξαιρεθεί αστυνομικοί που διαθέτουν εμπειρίες, έχουν ψηλή βαθμολογία όσον αφορά τις εμπειρίες τους και αυτήν δεν έχει ληφθεί καθόλου υπόψιν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Αστυνομία με τις προαγωγές και με τις μεταθέσεις και αυτό πληγώνει το αίσθημα των ίδιων των αστυνομικών.

Στην Αστυνομία υπάρχει αυτήν την στιγμή ,μεγάλη αναταραχή. Νοιώθουν ότι είναι εκτεθειμένοι από αυτήν την διακυβέρνηση γιατί ενώ τους στέλνει να υπηρετήσουν σε διάφορα δύσκολη πόστα, ενώ υπάρχουν υπηρεσίες της Αστυνομίας που οι άντρες του σώματος θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, βρίσκονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι με την ανοχή του Υπουργού και της Κυβέρνησης , η οποία κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν και υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν το σωστό ήθος και την σωστή συμπεριφορά που πρέπει να διέπει τους άνδρες των σωμάτων ασφάλειας.

Δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από μεμονωμένες περιπτώσεις που οφείλει να τιμωρήσει για να καθαρίσει το σώμα και να αφήνει όλο το σώμα εκτεθειμένο.

Εάν συνεχίσει αυτή η πολιτική, πολύ δύσκολα οι αστυνομικοί θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα τους.

Το πιο κλασσικό και τελευταίο παράδειγμα που είχαμε είναι η καταγγελία αστυνομικού ο οποίος συνέλαβε πρώην αξιωματικό του τουρκικού στρατού- έποικο, ο οποίος θέλησε να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο και αντί να κατηγορηθεί ο Τούρκος έποικος κατηγορήθηκε ο αστυνομικός.

Με τέτοιες συμπεριφορές όπως έγινε και στην Εθνική φρουρά, θα ξηλώσουμε και το σώμα της Αστυνομίας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΑστυνομίαΚύπρου #Προαγωγές

2 views0 comments