Συνεστίαση φίλων και υποστηρικτών Γ. Λιλλήκα στις ΑγγλισίδεςΣυνεστίαση στις Αγγλισίδες

Δυναμικό παρόν με μεγάλο πλήθος υποστηρικτών στην εκδήλωση Λιλλήκα.

Μαζική ήταν η προσέλευση των υποστηρικτών και φίλων της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στις Αγγλισίδες.

Ο Γιώργος Λιλλήκας, αναφέρθηκε στα βαρίδια που κουβαλάνε οι ανθυποψήφιοι του, τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών, στοχεύοντας προς ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για τα αδιέξοδα στο κυπριακό, αλλά και τον ανθυποψήφιο του Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη, όπως υποστήριξε, βύθισαν τη χώρα στην πιο βαθιά οικονομική και ανθρώπινη κρίση, ψηφίζοντας μία σειρά από

μνημονιακά νομοσχέδια.

Ο Γιώργος Λιλλήκας αναφέρθηκε σε λανθασμένες πολιτικές του Νίκου Αναστασιάδη και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, οι οποίες έστρωσαν το χαλί στην Τουρκία για να υλοποιήσει το πλάνο Β' του σχεδίου της.

Αυτοί που κατά τον Γιώργο Λιλλήκα, μας βύθισαν σε αυτή την πολιτική της εθνικής κρίσης ζητούν σήμερα επιβράβευση με την ψήφο του λαού. Ζητούν εκλογή ή επανεκλογή. Εντούτοις δεν είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε καλύτερο από αυτό που έκαναν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Υποδεικνύοντας ότι σήμερα δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη μας μας έφεραν εδώ που μας έφεραν, αλλά ούτε και να πειραματιστούμε με πειραματικούς πολιτικούς απειρίας και εποχιακούς πολιτικούς σωτήρες, τόνισε εμφαντικά ότι αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται η ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα με την ψήφο μας, παίρνοντας μπροστά την Κύπρο.

"Έχουμε την ευκαιρία να εκσυγχρονίσουμε το κράτος μας, δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που θα φέρει στον τόπο ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας, κοινωνική ευημερία, αλλά και κοινωνική δικαιοσύνη με την δικαιότερη κατανομή του εθνικού μας πλούτου. Ο πλούτος που παράγεται δεν πρέπει να είναι για τους λίγους. Παράγεται από τους πολλούς και πρέπει να είναι για τους πολλούς", συνέχισε ο υποψήφιος για την προεδρία, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του για μία δίκαιη κοινωνία.

"Είναι η ώρα να επιστρατεύσουμε τις γνώσεις και τις ικανότητες μας στον τομέα της διαπραγμάτευσης, τις ικανότητες μας να αντιστεκόμαστε στις πιέσεις των ξένων, να υλοποιούμε προγράμματα ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, προγράμματα για καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη ποιότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης."

Το Succes Story Αναστασιάδη

Με επίκεντρο την οικονομία, ο Γιώργος Λιλλήκας έδωσε την δική του ανάλυση στο σλόγκαν με το οποίο εκλέγηκε στην προεδρία της Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης, ως ο ηγέτης που θα αντιμετώπιζε την κρίση με ένα succes story.

O υποψήφιος Πρόεδρος έκρινε ότι ο κύριος Αναστασιάδης στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του κατάφερε να γίνει ο ηγέτης της κρίσης, της κοινωνικής μιζέριας και της ξενιτιάς.

Χαρακτήρισε πολιτικό θράσος, να γίνεται λόγος από την κυβέρνηση του για succes story, όταν ένας στους τρεις συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, όταν νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν μαζικά εκτός Κύπρου.

Το succes story, κατά τον κύριο Λιλλήκα, βιώνουν οι συμπεθέροι και οι φίλοι του Νίκου Αναστασιάδη, αφού δεν βιώνουν αυτή την κοινωνική δυστυχία, γιατί ούτε κουρεύτηκαν ούτε δουλεύουν για 5 ευρώ.

"Το succes story είναι οι συνταξιούχοι της μιζέριας, των 350 ευρώ, που εργάστηκαν σκληρά σε πολύ αντίξοες συνθήκες για να μας επιτρέψουν εμάς να ζούμε σε μία καλύτερη χώρα; 350 ευρώ προσφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης για να ζήσουν με αναξιοπρέπεια", ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι θα διασφαλίσει μία αξιοπρεπή διαβίωση για αυτή την κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας.

Συνέχισε επισημαίνοντας, "δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζουν με την αγωνία να μην μείνουν άστεγοι από το succes story, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν νομοσχέδια για εκποίηση της πρώτης κατοικίας", αφήνοντας αιχμές για την μνημονιακή φιλοσοφία του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Γιώργος Λιλλήκας έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ούτε μία οικογένεια να βρεθεί στο δρόμο εξαιτίας αυτής της πολιτικής.

Διερωτήθηκε ταυτόχρονα, τι νέος ηγέτης θέλει να γίνει ο ανθυποψήφιος του, εκτός από ηγέτης της κρίσης;

"Το επόμενο βήμα είναι να γίνει και ηγέτης της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μόνο αυτό μπορεί να κάνει αν επανεκλεγεί" έκρινε ο Γιώργος Λιλλήκας, επεκτεινόμενος στο θέμα της πολιτικής των μονομερών παραχωρήσεων του Νίκου Αναστασιάδη, του καλού παιδιού που υπαγόρευε ότι με υποχωρήσεις θα φέρει τη λύση. Μία τακτική, η οποία κατά τον κύριο Λιλλήκα κατέρρευσε.

"Τις υποχωρήσεις Αναστασιάδης και ΑΚΕΛ θα κληθούν να πληρώσουν οι υπόλοιποι", έκρινε ο κύριος Λιλλήκας δηλώνοντας μάλιστα πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποδείξει ότι αυτό που διαπραγματεύεται ως λύση ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι χειρότερο από το σχέδιο Ανάν, το οποίο δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να φέρει ξανά ενώπιον του κυπριακού λαού.

"Αυτό που διαπραγματεύεται είναι χειρότερο από το σχέδιο Ανάν και στο εδαφικό και στο θέμα της τουρκικής διακυβέρνησης" κατά την έκφραση του, ενώ κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη πως ενώ συνειδητοποιεί τι είναι αυτό που διαπραγματεύεται, είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα που θα μας φέρει σε σημείο μη επιστροφής.

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες θέσεις μας, οι οποίες υποδεικνύουν τις προβλέψεις του, υποδεικνύοντας προς την εκ περιτροπής προεδρία, την προτεραιότητα της επιλογής στους χρήστες στο κεφάλαιο του περιουσιακού και τις 4 ελευθερίες στους Τούρκους της Τουρκίας.

"Τους δίνει το δικαίωμα να μας εποικίσουν νόμιμα και το έδωσε στο Κραν Μοντάνα. Με τόσα βέτο στη Βουλή, την Κεντρική Τράπεζα, στη γερουσία, όταν η τουρκική πλευρά θα ασκεί τα βέτο και θα αποφασίζουν με κλήρωση, αυτό υποδεικνύει σύγχρονο κράτος δικαίου ή κράτος καζαντί;"

Δήλωσε τέλος βέβαιος ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα απορρίψει μία τέτοια λύση, όταν τεθεί ενώπιον του, με πέραν του 76%.Την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών και ο κ. Αναστασιάδης πολυδιαφημίζουν το λεγόμενο “success story”, κυκλοφορώντας στους χώρους της αγοράς, μιλώντας με τους καταστηματάρχες και με τους πολίτες εύκολα διαπιστώνει κάποιος ότι η πραγματική οικονομία δεν ΄έχει ανακάμψει.

Μπορεί να έχουν βελτιωθεί και έχουν οι δημοσιονομικοί δείκτες όμως η πραγματική οικονομία που είναι αυτή που αντανακλά την ποιότητα ζωής των οικογενειών, στην αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και που θα μπορούσε να στηρίξει τα καταστήματα, είναι μακριά από το να ανακάμψει.

Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις οικογένειες, που χιλιάδες αδυνατούν να ανταποκριθούν και να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες και δημιουργείται ταυτόχρονα πρόβλημα στα καταστήματα, στις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν την αναμενόμενη κατανάλωση για να μπορούν να είναι βιώσιμές.

Αυτά σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια, το κούρεμα των καταθέσεων και του κεφαλαίου κίνησης έχουν δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο με την υφιστάμενη πολιτική λιτότητας δεν πρόκειται η κυπριακή οικονομία να ανακάμψει πραγματικά , με νέες θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς έτσι ώστε να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αγγλισίδες

1 view0 comments