Αναγνώριση του ψευδοκράτους πριν την έναρξη των συνομιλιών ζητά ο Ναμί



Ψευδοκράτος

Διασφάλιση για διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους πριν την επανέναρξη των συνομιλιών ζητά ο Οζντιμ Ναμί, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τον οδικό χάρτη που κ. Έρογλου κατέθεσε το καλοκαίρι του 2014.

Ο κύριος Ναμί Ζητά να προκαθοριστεί το στάτους των Τουρκοκυπρίων σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών , θέτοντας την αξίωση αυτή ως προαπαιτούμενο για την σύγκλιση της όποιας νέας διεθνούς διάσκεψης,

Στην πραγματικότητα η τουρκοκυπριακή ηγεσία θέλει μια διαπραγμάτευση η οποία να ενθαρρύνει την τουρκική αδιαλλαξία αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχουν εξασφαλισμένη είτε την ικανοποίηση όλων των δικών τους απαιτήσεων είτε την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι καμία χώρα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και θα πρέπει να επιλέξουν οι Τουρκοκύπριοι αν θέλουν το μέλλον της τουρκοκυπριακής κοινότητας να βρίσκεται είτε στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου , ή στην απομόνωση και στον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τουρκίας.

Για την νέα αδιάλλακτη στάση και προκλητική στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας ασφαλώς δεν είναι άμοιρος ευθυνών ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος στο Κρανς Μοντάνα ικανοποίησε όλες τις τουρκικές αξιώσεις στην εσωτερική πτυχή χωρίς να πάρει τίποτε. Η αποθράσυνση της τουρκικής πλευράς είναι απότοκο των γενναίων παραχωρήσεων του Νίκου Αναστασιάδη, για τις οποίες θα επανέλθουμε, με πλήρη τεκμηρίωση της θέσης μας μέσα από έγγραφα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ψευδοκράτος #Αναγνώριση #Συνομιλίες

2 views0 comments