#ΕυφυείςΛύσεις_ΟξυγόνοΕλπίδαςΓιώργος Λιλλήκας

Σήμερα εγκαινιάζουμε την εξαγγελία ενός πακέτου Προτάσεων που στόχο έχουν την επίλυση ή απάμβλυνση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Κυπριακή κοινωνία. Κάτω από τον τίτλο #ΕυφυείςΛύσεις_ΟξυγόνοΕλπίδας θα παρουσιάσουμε σειρά Προτάσεων που αποτελούν μέρος του προγράμματος Διακυβέρνησης μας.

Η αποκατάσταση των θυμάτων του κουρέματος καταθέσεων και των εξαπατημένων κατόχων αξιογράφων, η ανεργία, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η στήριξη και ανάπτυξη της υπαίθρου, η στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία είναι μερικά από τα προβλήματα που αποτελούν προτεραιότητα της διακυβέρνησης μας.

Καταθέτουμε λύσεις ρεαλιστικές, λύσεις σύγχρονες που διέπονται από την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και στοχεύουν στην πρόοδο και στην κοινωνική ευημερία. Δεν είναι δυνατό να επιλυθούν ταυτόχρονα και άμεσα όλα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που συσσώρευσαν οι λανθασμένες και καταστροφικές πολιτικές των δέκα τελευταίων χρόνων. Για αυτό επιβάλλεται να τεθούν προτεραιότητες.

Προσβλέπουμε στην Κύπρο που αλλάζει. Στην Κύπρο που θα μπει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με ένα νέο σύγχρονο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που θα της επιτρέψει να κερδίσει το στοίχημα του 21ου αιώνα.

Απαιτείται όραμα. Διαθέτουμε αυτό το όραμα. Απαιτείται σχεδιασμός και τεχνογνωσία. Έχουμε την ομάδα των εμπειρογνωμόνων. Απαιτείται συμμετοχή των πολιτών, του λαού μας. Αυτό προϋποθέτει πίστη. Επανάκτηση της ελπίδας.

Η λύση των προβλημάτων θα δώσει την ελπίδα ξανά στον λαό μας.

Η Κύπρος διαθέτει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα και αυτό είναι το ανθρώπινο της δυναμικό. Οφείλουμε να δώσουμε σε αυτό το δυναμικό, την ενέργεια και τη δυνατότητα να δημιουργήσει. Και αυτό δεν επιτυγχάνεται μέσα από μέτρα παθητικά όπως είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε ξανά τον Κύπριο πολίτη να βγει μπροστά με κίνητρο να ξαναχτίσει την πατρίδα μας μέσα από τα οικονομικά ερείπια. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθηση μας και τον δυναμισμό μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Προτάσεις #Ελπίδα

1 view0 comments