Επίσκεψη Γ. Λιλλήκα στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας ΛευκωσίαςΓιώργος Λιλλήκας

Από την επίσκεψη μας στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας έχουμε διαπιστώσει ότι έχουν αυξηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης σε μεγάλο βαθμό τα κοινωνικά προβλήματα ενώ οι υπηρεσίες συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένες.

Θα πρέπει να είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης να ενισχύσει τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας γιατί καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλα οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα με νεαρά παιδία και εφήβους που ουσιαστικά αποτελούν ένα μέρος των θυμάτων της έντασης και των προβλημάτων που δημιουργείται στις οικογένειες λόγω της ανεργίας και της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δει με ιδιαίτερη ευαισθησία τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας και όπως έχει αποδεσμεύσει σε άλλες υπηρεσίες την συμπλήρωση κενών θέσεων το ίδιο πρέπει να πράξει και στην περίπτωση αυτή ιδιαίτερα, όταν διαπιστώνουμε ότι έχουν αναλάβει επιπλέον φόρτο εργασίας.

Ο αριθμός που μάθαμε σήμερα των αιτούντων ασύλου από 100 που διαχειριζόταν το Επαρχιακό γραφείο Λευκωσίας τον περασμένο Μάρτιο έχει φτάσει στους 500, μέσα σε μερικούς μήνες και αυτό είναι ένα ζήτημα το όποιο θα πρέπει να μας απασχολήσει για το ποιες είναι αυτές οι αιτίες.

Από ότι φαίνεται η πλειοψηφία αυτών περνά στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓραφείοΕυημερίας #Λευκωσία

0 views0 comments