Εθνικό ταμείο αποζημίωσης και κοινωνικής συνοχήςΓιώργος Λιλλήκας

Εκφράζω τη ικανοποίηση μου γιατί σήμερα ξεκίνησε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η πρόταση νόμου που από κοινού καταθέσαμε με τον κ. Νεοφυτου για ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Αποζημίωσης και Κοινωνικής Συνοχής.

Εμείς, εξ΄ αρχής είχαμε διαφωνήσει με το κούρεμα καταθέσεων και προτείναμε εναλλακτικές λύσεις για να αποτραπεί η βαθιά οικονομική κρίση και η κοινωνική δυσπραγία που ακολούθησε. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Κάποιοι υποστήριξαν το κούρεμα των καταθέσεων, των Ταμείων Προνοίας, του κεφαλαίου κίνησης των εταιρειών και της εκμετάλλευσης των κατόχων αξιογράφων.

Πρόκειται για ληστεία που διέπραξε το κράτος. Ληστεία των κόπων μιας ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας. Ληστεία η οποία οδήγησε στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, στην ανεργία χιλιάδες συμπατριώτες μας, στη δημιουργία οικονομικών μεταναστών και στη εξαθλίωση χιλιάδων οικογενειών. Ληστεία την οποία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ονόμασε success story.

Πάγια θέση μου από την πρώτη ημέρα ήταν ότι το κράτος όφειλε να αποκαταστήσει αυτή την τεράστια αδικία. Η ίδρυση του ταμείου στόχο έχει να αποκαταστήσει αυτή την κοινωνική αδικία.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα παραθέσω ειδική διάσκεψη τύπου όπου θα παρουσιάσω την ολοκληρωμένη και άμεσα εφαρμόσιμη Πρόταση μας για τις πήγες χρηματοδότησης αυτού του ταμείου καθώς και τις κατηγορίες και κριτήρια για τους δικαιούχους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αποζημείωση #Κοινωνικήσυνοχή #Ταμείο

1 view0 comments