ΚυπριακόΠαρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τον κ. Αναστασιάδη να πέφτει σε αντιφάσεις αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει στο Κυπριακό. Από τη μια δηλώσει ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν και την άλλη δηλώνει ότι προτού συγκληθεί μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό πρέπει να υπάρξει καλή προετοιμασία, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι θέλει και τη συμμετοχή και των πέντε μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σε μια Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Αυτό δεν μπορεί να είναι επανάληψη της ίδιας της Διάσκεψης. Για να συμμετάσχουν τα πέντε μέλη του Σ.Α που είναι απαραίτητο και είναι πάγια θέση μου την οποία δυστυχώς ο κ. Αναστασιάδης απέρριπτε στο Εθνικό Συμβούλιο με διάφορα προσχήματα, θα πρέπει όχι να επαναληφθεί το μοντέλο Διάσκεψης της Γενεύης και του Κρανς Μοντανά αλλά να συγκληθεί Διάσκεψη σε νέα βάση. Αυτή πρέπει να είναι διεθνής Διάσκεψη. Κατά συνέπεια, ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει.

Όταν στέλνει στον Γ.Γ ΟΗΕ και στη διεθνή κοινότητα αντιφατικά μηνύματα τότε δεν μπορεί να αναμένει θετικές εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι καθοριστικής σημασίας, αν έχει πειστεί ότι απαιτείται διεθνής Διάσκεψη, πράγμα για το οποίο δεν είμαι βέβαιος, αυτό να είναι το αίτημα του προς τον ΓΓ ΟΗΕ και όχι επανάληψη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν. Το αίτημα πρέπει να είναι σύγκληση διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓιώργοςΛιλλήκας #Κυπριακό

1 view0 comments
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης