Επίσκεψη Γ. Λιλλήκα στο Νοσοκομείο Ελεύθερης ΑμμοχώστουΝοσοκομείο Ελεύθερης Αμμοχώστου

Από την επίσκεψη μας στο Γενικό Νοσοκομείο, έχουμε διαπιστώσει για ακόμη μια φορά, ότι ενώ προχωρούμε στο ΓΕΣΥ, υπάρχουν ακόμη ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικό δηλαδή στο ιατρικό και νοσηλευτικό. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν πριν την αυτονόμηση των νοσοκομείων έτσι ώστε τα κρατικά νοσηλευτήρια να μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες του ανταγωνισμού που θα δημιουργηθούν. Τα κρατικά νοσηλευτήρια άντεξαν μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας της καλής θέλησης και της εργατικότητας των γιατρών και των νοσηλευτών.

Θα πρέπει το κράτος να προσφέρει προστασία σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυξάνονται τα κρούσματα βίας σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών. Έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση ότι θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας. Είναι ευθύνη του κράτους όχι μόνο η υγεία των ασθενών αλλά και η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στα κρατικά νοσηλευτήρια, εάν θέλουμε να κρατήσουμε τους γιατρούς και να μην δούμε νέες παραιτήσεις. Για αυτό και αναμένουμε από την κυβέρνηση ότι θα πάρει πρακτικά μέτρα.

Τέλος θέλω να πω ότι θα πρέπει να επισπευσθούν κάποιες διαδικασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν αν θέλουμε να τεθεί σε εφαρμογή το ΓΕΣΥ. Η κοστολόγηση των υπηρεσιών στα κρατικά νοσηλευτήρια βρίσκεται στα πρώτα στάδια. Το ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί από μόνο του να κοστολογήσει τη θεραπεία στα κρατικά νοσηλευτήρια. Αυτό είναι ευθύνη οικονομολόγων και λογιστών και για αυτό η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει αυτή τη βοήθεια αν θέλει να κλείσει σύντομα η κοστολόγηση για να μπορέσει να συμβληθεί με τον οργανισμό ασφάλισης υγείας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΝοσοκομείοΕλεύθερηςΑμμοχώστου #ΓΕΣΥ

0 views0 comments