Εκποίηση κατοικίας μονογονιούΕκποιήσεις

Σήμερα, δυστυχώς, επαληθευτήκαμε όταν προειδοποιούσαμε ότι με το νόμο των εκποιήσεων που ψήφισαν ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, έδωσαν υπερόπλα στις τράπεζες έναντι των συμφερόντων των πολιτών.

Σήμερα, μια μονογονιός βλέπει το σπίτι της να εκποιείται, ενώ προέβη σε προτάσεις που και θα διευκόλυναν και θα σύμφεραν την τράπεζα έτσι ώστε να μην καταλήξει άστεγη αυτή και το παιδί της.

Θέση μας είναι ότι η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευτεί απόλυτα. Ταυτόχρονα, ζητούμε όπως οι τράπεζες προχωρήσουν επιτέλους στο διαχωρισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε δυο κατηγορίες.

Πρώτη: στην κατηγορία των οφειλετών οι οποίοι έχουν εισοδήματα αλλά εκμεταλλευόμενοι το σύστημα αρνούνται να πληρώσουν τα δάνεια τους. Για αυτή την κατηγορία, δεν έχουμε καμία ένσταση να προχωρήσουν οι τράπεζες σε εκποίηση της περιουσίας τους.

Δεύτερη: στην κατηγορία των οφειλετών, που πριν την οικονομική κρίση ήταν συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις αλλά τώρα αδυνατούν. Για αυτή την κατηγορία δεν δεχόμαστε οι τράπεζες να τους συμπεριφέρονται ωσάν να είναι απατεώνες. Αυτή την κατηγορία θέλουμε να την προστατεύσουμε.

Στο ίδιο πνεύμα καταθέσαμε προτάσεις που δυστυχώς απορρίφθηκαν από τα κόμματα που μοναδική τους έγνοια και συμφέρον είναι η εξυπηρέτηση των τραπεζών.

Πρόταση για Μείωση των Επιτοκίων.

Πρόταση ώστε να ρυθμίζεται νομοθετικά ο τρόπος Αναδιάρθρωσης των Δανείων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Πρόταση για κούρεμα των δανείων κατά την αναδιάρθρωση μέχρι του ποσού που η Τράπεζα θα εξασφάλιζε αν προχωρούσε σε καταναγκαστική πώληση του ενυπόθηκου ακινήτου.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Δ κ. Γιώργος Λιλλήκας δεν πρόκειται να επιτρέψει τον ξεσπίτωμα άλλων συμπολιτών μας που είναι θύματα της κρίσης για την οποία άλλοι ευθύνονται.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Εκποιήσεις #Μονογονιός

0 views0 comments