Σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΑνδρέας Αποστόλου

Ο κ .Αναστασιάδης δυστυχώς μετά από σχεδόν 5 χρόνια ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμμετοχής του σε αρκετά Ευρωπαϊκά Συμβούλια ακόμη δεν έχει καταλάβει πως δουλεύει η Ε.Ε.

Τώρα ο κ. Αναστασιάδης λέει ότι θα ζητήσει μέτρα κατά της Τουρκίας και του ψευδοκράτους από την Ε.Ε

Και ερωτούμε:

  1. Σε ποιες ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. έχει θέσει η Κύπρος εκ των προτέρων αυτό το ζήτημα;

  2. Ποια προπαρασκευαστική εργασία έχει γίνει;

  3. Πως είναι δυνατόν να κοροϊδεύει τους πολίτες ότι με μια απλή ενημέρωση υπό το λήμμα Any Other Business (AOB), δηλαδή Λοιπά Θέματα, που σύμφωνα με τους κανόνες εργασίας του Συμβουλίου δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, και χωρίς να προηγηθεί η τεχνοκρατική επεξεργασία από τις αρμόδιες ομάδες εργασίας του συμβουλίου, αναμένει ότι θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα;

  4. Έχει ήδη ζητηθεί από την Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η αναθεώρηση των κανονισμών Πράσινης Γραμμής και του Χρηματοδοτικού Κανονισμού;

Μακάρι φυσικά η Ε.Ε. να εισακούσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο κάλεσμα του. Άλλωστε εμείς του υποβάλλαμε και συγκεκριμένες προτάσεις για να τον βοηθήσουμε και που μπορούν να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτές εντός της Ε.Ε. αφού υπάρχει προηγούμενο, με τις κυρώσεις που λήφθηκαν κατά της Υπερδνειστερίας.

Όμως δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το Κυπριακό με τους χειρισμούς του κ Αναστασιάδη έγινε ακόμη ένα θέμα “Any Other Business”.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΑνδρέαςΑποστόλου #Σύνοδοςκορυφής #ΕυρωπαϊκόΣυμβούλιο #ΝίκοςΑναστασιάδης

3 views0 comments