Ταξίδι Αναστασιάδη στις ΒρυξέλλεςΓ. Λιλλήκας

Καταρρέει η όλη εικόνα που επιχείρησε να χτίσει ο κ. Αναστασιάδης ότι οι θέσεις μας είχαν γίνει κατανοητές από τη διεθνή κοινότητα και από τους ευρωπαίους εταίρους μας. Η έκθεση που ετοιμάστηκε από την Κομισιόν για την αξιολόγηση της Τουρκίας κάθε άλλο παρά αποδίδει την πραγματική εικόνα για τις ευθύνες της Τουρκίας αλλά και για την όλη συμπεριφορά της. Τούτο, αποδεικνύει ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν έπεισε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για αυτό και δεν έχουμε την έκθεση που θα έπρεπε να απεικονίζει τα πραγματικά γεγονότα και να δημιουργούσε και ένα κλίμα για την επιβολή επιτέλους και κυρώσεων.

Αναμένω από τον κ. Αναστασιάδη, σήμερα να μην αρκεστεί μόνο σε ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ούτε να αρκεστεί σε συζήτηση των θεμάτων που καθόρισε η Κομισιόν και η προεδρία της Ε.Ε.

Ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει να καταθέσει Πρόταση για την επιβολή κυρώσεων στους λεγόμενους υπουργούς του ψευδοκράτους. Καταθέσαμε πρόταση η οποία πρέπει να αξιοποιήσει το παράδειγμα της Μολδαβίας, του αποσχιστικού καθεστώτος της Υπερδνειστερίας και να απαιτήσει ο κ. Αναστασιάδης όπως όποιοι λεγόμενοι υπουργοί συμμετείχαν σε αποφάσεις που παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή λειτουργιών όπως την παρεμπόδιση παράδοσης βιβλίων στους εγκλωβισμένους μας μαθητές ή την επιβολή δασμών, αυτοί οι «υπουργοί να μπουν σε stop list όπως έγινε στην περίπτωση της Μολδαβίας και να μην δικαιούνται να ταξιδέψουν σε καμία χώρα της Ε.Ε.

Είναι με πρακτικές κυρώσεις που θα οδηγήσουμε την τουρκική πλευρά να αλλάξει τη συμπεριφορά της και όχι με απλές διαμαρτυρίες εντός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΝίκοςΑναστασιάδης #Βρυξέλλες

1 view0 comments