Αυτοί που έχουν την ευθύνη πρέπει να πληρώνουν και τον λογαριασμόΓ. Λιλλήκας

Οι δηλώσεις του κ. Δημητριάδη φέρνουν στην επικαιρότητα μια πρόταση μας την οποία θέλω να επαναλάβω. Τα όσα καταλογίζει ο κ. Δημητριάδης σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για σε άλλους που πήραν αποφάσεις, θα πρέπει να μελετηθούν.

Λυπούμαι γιατί άφησε έξω από την κριτική του , την αυτοκριτική για τις δικές του ευθύνες ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας σε κρίσιμες περιόδους για την κυπριακή οικονομία. Έρχεται στην επικαιρότητα μέσα από την κριτική ,το ζήτημα της αρχής της προσωπικής αστικής ευθύνης.

Είναι μια αρχή την οποία θέλω να προωθήσω και να καθιερώσω για όλους όσους ασκούν οποιαδήποτε μορφής εξουσία και για όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Θα πρέπει επιτέλους ο καθένας ο οποίος ασκεί εξουσία και παίρνει αποφάσεις ή διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα από όποιο πόστο και εάν υπηρετεί να γνωρίζει ότι έχει προσωπική ευθύνη για τις όποιες εγκληματικές αμέλειες του ή για τα όποια λάθη του τα οποία δεν οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα αλλά οφείλονται σε εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ή διευκολύνσεων.

Είναι αδιανόητο αποφάσεις που οδήγησαν τον τόπο σε βαθιά οικονομική κρίση και έφεραν μεγάλο ανθρώπινο πόνο στην Κυπριακή κοινωνία για αυτές τις αποφάσεις να

μην έχει κανένας προσωπική αστική ευθύνη. Δεν αρκεί κάποιος να λέει αναλαμβάνω την ευθύνη και τέλειωσε και τον λογαριασμό να τον χρεώνονται τελικά οι πολίτες.

Αυτοί που έχουν την ευθύνη πρέπει να πληρώνουν και τον λογαριασμό.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠανίκοςΔημητριάδης

2 views0 comments