Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με τον Σύνδεσμο Υπαλλήλων Λαϊκής ΤράπεζαςΣύνδεσμος Υπαλλήλων Λαϊκής Τράπεζας


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία του συνδέσμου υπαλλήλων Λαϊκής τράπεζας για την συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων.

Όπως είναι γνωστό πρόκειται για μια κατηγορία εργαζομένων ή καλύτερα πρώην εργαζομένων αφού στην πλειοψηφία τους είναι άνεργοι σήμερα οι οποίοι αδικήθηκαν κατάφορα από το κούρεμα των καταθέσεων του 2013.

Ουσιαστικά κουρεύτηκε το ταμείο προνοίας, έναν ταμείο που έπρεπε να θεωρείται ιερό για την Πολιτεία.

Στην συνέχεια ακολούθησε, γραπτή δέσμευση του Υπ. Οικονομικών προς την Βουλή των Αντιπροσώπων ότι θα αποκατασταθεί τουλάχιστον το 77% του Ταμείου Προνοίας έτσι ώστε να περιοριστεί η ζημία που έχουν υποστεί.

Η ίδια η Βουλή δεσμεύτηκε και ανέλαβε λόγο τιμής ότι θα φροντίσει να τηρηθεί αυτή η κυβερνητική υπόσχεση, με αυτήν την κυβερνητική υπόσχεση πολλοί υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους και βρέθηκαν σήμερα στην ανεργία και η Κυβέρνηση όπως είναι γνωστό , υπαναχώρησε και άφησε εκτεθειμένους τους υπαλλήλους της Λαϊκής Τράπεζας.

Όπως είπα και στην συνάντηση, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλία σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί μια συναινετική διαδικασία, για να ικανοποιηθεί το δικαιολογημένο αίτημα τους και να αποκατασταθεί η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης.

Γιατί όταν μια Κυβέρνηση δίνει μια γραπτή δέσμευση στον Πρόεδρο της Βουλής αυτή η δέσμευση πρέπει να έχει ισχύ και θα πρέπει να οδηγείται σε υλοποίηση. Η αναξιοπιστία της Πολιτείας εκθέτει και το ίδιο το Κράτος.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε από πλευράς μας να αποκατασταθεί αυτή η αδικία και να αποκαταστήσουμε ταυτόχρονα και την αξιοπιστία της Πολιτείας μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ό Σύνδεσμος υπαλλήλων Λαϊκής Τράπεζας στο πλαίσιο συναντήσεων μας με όλους τους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατία είχαμε σήμερα μια συνάντηση με τον κ. Λιλλήλκα στον οποίο παραθέσαμε το πρόβλημα μας. Το ερώτημα μας είναι πολύ απλό. Εμείς φύγαμε από τις δουλείες μας με μίαν υπόσχεση ότι θα παίρναμε και το 22, 5% με επιστολή του Υπ. Οικονομικών προς τον Πρόεδρο της Βουλής 23 Μαΐου 2013. Θέσαμε στον κ. Λιλλήκα ότι σε περίπτωση εκλογής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές εάν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και της Πολιτείας. Αυτό είναι το ερώτημα μας ούτως ώστε να ξέρουμε και εμείς ως Σύνδεσμος που έχουμε πάρα πολλά προβλήματα για το αν θα πάρουμε το ταμείο προνοίας μας που αφορά ουσιαστικά την σύνταξή μας για να ενημερώσουμε τα μέλη μας στις επερχόμενες εκλογές ποιοι είναι υπέρ ,ποιοι είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτά τα οποία μας έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση ούτως ώστε και αυτοί με την σειρά τους να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΛαϊκήΤράπεζα

1 view0 comments