Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με ΠΟΕΔ-ΟΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚΠΟΕΔ ΟΕΛΜΕΚ ΟΛΤΕΚ


ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ.Δ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ

Όραμα μου, η δημιουργία μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, ατόμων που να αγαπούν την πατρίδα τους, που να ασπάζονται τα ιδανικά και ιδεώδη και ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν δεξιότητες και ικανότητες όχι αποστήθισης, αλλά κυρίως ικανότητα στο να αναλύουν, να συνθέτουν και να τεκμηριώνουν.

Ανησυχούμε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι τα προβλήματα μέσα στα σχολεία είναι και πολλά και σοβαρά και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν τα αντιμετωπίζει, αντίθετα τα αφήνει πίσω.

Πολλά από τα αιτήματα είναι απόλυτα δικαιολογημένα, πολλά είναι και δεσμεύσεις της πολιτείας έναντι των εκπαιδευτικών η οποία οφείλει να τις εκπληρώνει. Για να πετύχουν οι όποιες τομές επιβάλλεται να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, θα πρέπει να καθοριστούν μέσα από μια στρατηγική, ποια είναι τα προβλήματα και τα στάδια επίλυσής τους».

Δεν μπορεί να επιβάλλονται λύσεις χωρίς να υπάρχει διάλογος και κυρίως με τους ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν το εκπαιδευτικό σύστημα και γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα από τη δική τους εμπειρία και τα δικά τους τα βιώματα.

Αυτός ο διάλογος πρέπει να προχωρήσει με δομημένη μορφή και σε ένα χρονοδιάγραμμα ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Είναι η ώρα να καθορίσουμε, επιτέλους, το όραμα που θέλουμε να πετύχουμε για την παιδεία μας».

Για εμένα αυτό το όραμα έχει να κάνει με τη δημιουργία, μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, ατόμων που να αγαπούν την πατρίδα τους, που ασπάζονται τα ιδανικά και ιδεώδη και ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν δεξιότητες και ικανότητες όχι αποστήθισης, όχι μεταφοράς γνώσεων, αλλά κυρίως ικανότητα στο να μαθαίνουν από μόνοι τους να αναλύουν, να συνθέτουν και να τεκμηριώνουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΛΜΕΚ ΓΙΑΝΝΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

Ευχαριστούμε τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Λιλλήκα για την κατανόηση που επέδειξε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση στο πλαίσιο ενός παραγωγικού και δημιουργικού διαλόγου.

Ενώπιον του υποψηφίου Προέδρου κ. Γιώργου Λιλλήκα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, την ασφάλεια και την υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών εντός των σχολείων, καθώς και θέματα που άπτονται της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συζητήθηκαν και αιτήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων που έχουν να κάνουν με τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των μελών τους, και ειδικότερα το Ταμείο Προνοίας, ενώ τέθηκε και το θέμα των μειώσεων στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Συζητήθηκε ειδικά η αποκοπή του 0,8 % μέχρι 2% στους μισθούς των εκπαιδευτικών η οποία επιβάλλεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να λήξει.

Θέσαμε το αίτημα εκατοντάδων εκπαιδευτικών που είναι εγκλωβισμένοι στο εκπαιδευτικό μας σύστημα το οποίο τους απαγορεύει να αφυπηρετήσουν πρόωρα ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ένα νέο σύστημα διορισμών το οποίο φιλοδοξεί να φέρει στην εκπαίδευση νέο αίμα.

Συζητήσαμε και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης με θέματα παραβατικότητας, και άλλα, στους σχολικούς χώρους.

Ευχαριστούμε τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Λιλλήκα για την κατανόηση που επέδειξε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση στο πλαίσιο ενός παραγωγικού και δημιουργικού διαλόγου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠΟΕΔ #ΟΕΛΜΕΚ #ΟΛΤΕΚ

2 views0 comments