Δηλώσεις Πανίκου ΔημητριάδηΠανίκος Δημητριάδης

Τα θέματα που εγείρει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προκαλούν σειρά ερωτημάτων τα οποία πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν καθώς αφήνουν εκτεθειμένους για την οικονομική καταστροφή του τόπου τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη όσο και τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις για την προνομιακή πληροφόρηση συγγενικών του προσώπων για το κούρεμα καταθέσεων, τα οποία έστειλαν χρήματα από κυπριακές τράπεζες στο εξωτερικό λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών.

Επίσης ο κ. Δημητριάδης οφείλει να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τον ρόλο του τότε προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλου όσον αφορά τις εξυπηρετήσεις που κατηγορείται από τον τέως Διοικητή ότι παρείχε σε τράπεζες.

Την ίδια ώρα όμως ο κύριος Δημητριάδης είναι και ο ίδιος υπόλογος για τις πράξεις ή και παραλήψεις του για μεγάλη περίοδο πριν το κούρεμα. Κατείχε θεσμικό ρόλο όσο εξελισσόταν η οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας και θα έπρεπε και η Δικαιοσύνη να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις.

Είναι γι’ αυτό το λόγο που η πρόταση μας για θέσπιση νόμου αναφορικά με τις προσωπικές αστικές ευθύνες όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Προσωπική αστική ευθύνη για τις αποφάσεις τους αλλά και για τις όποιες εγκληματικές αμέλειες τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠανίκοςΔημητριάδης #ΝίκοςΑναστασιάδης #Τράπεζα

2 views0 comments