Ο Αναστασιάδης ουδέποτε έθεσε θέμα μηδέν στρατού και μηδέν εγγυήσεωνΝίκος Αναστασιάδης

Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερες παραδοχές κάνει ο κύριος Αναστασιάδης για την στάση του και τους χειρισμούς του στο Κρανς Μοντάνα. Χειρισμοί που αξιοποιήθηκαν από την Τουρκία και οδήγησαν τον Γενικό Γραμματέα να προχωρήσει ουσιαστικά στην κήρυξη επίσημου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις στο Κρανς Μοντάνα.

Σήμερα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κύριος Αναστασιάδης παραδέχεται ότι απέστειλε επιστολή με την οποία αποσύρει τις προτάσεις του , αλλά επαναλαμβάνει ότι «ουδέποτε έθεσε θέμα «μηδέν στρατού και μηδέν εγγυήσεων».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι εισηγήθηκε την παραμονή αστυνομικής δύναμης αποτελούμενης από τις εγγυήτριες δυνάμεις, για να «διευκολύνει τον κύριο Ακιντζή» Εμείς είχαμε ζητήσει από την αρχή να αποστείλει αυτή την επιστολή, αλλά ακόμα και σήμερα τον καλούμε να την δώσει στην δημοσιότητα για να γνωρίζει ο λαός τι ακριβώς εισηγήθηκε και ποιος προτάσεις του παίρνει πίσω.

Είναι προφανές ότι εάν η τουρκική πλευρά δεν αντιλαμβανόταν πως ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει ακόμα παραπέρα και να συναινέσει σε ακόμα πιο ακραίες θέσεις που θα οδηγούσαν σε λύση τουρκικών προδιαγραφών, τότε δεν θα δίσταζε να υπογράψει μια λύση του κυπριακού με παραμονή στρατευμάτων και τους κατακτητές να επιβλέπουν την τήρηση της λύσης.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι είναι η σθεναρή θέση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του κυρίου Κοτζιά που απέτρεψε τους τουρκικούς σχεδιασμούς με την επιμονή σε θέσεις αρχών και στην αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και στην κατάργηση των εγγυήσεων.

Ο κύριος Αναστασιάδης δηλώνει ότι θα ήταν «ικανοποιημένος εάν στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα αποδίδονταν ευθύνες εκεί και όπου αναλογούν , ιδιαίτερα στη στάση Τσαβούσογλου».

Τι άλλο εκτός από παραδοχή πλήρους αποτυχίας αποτελεί αυτή η δήλωση, αφού μπαίνουμε σε ένα διάλογο για να βρούμε λύση ή στην χειρότερη περίπτωση να καταδείξουμε την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς; Ο κύριος Αναστασιάδης εκτός του ότι δεν πέτυχε ούτε το ένα ούτε το άλλο, άφησε και τις υποχωρήσεις του ως προίκα για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρ ’όλα αυτά δηλώνει έτοιμος να «πάρουμε το νήμα από κει που κόπηκε» και να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με τις δικές του υποχωρήσεις να θεωρούνται «κεκτημένο», βάζει ταφόπλακα στην προσπάθεια δίκαιης άρα και βιώσιμης λύσης αποδεχόμενος ουσιαστικά μια λύση τουρκικών προδιαγραφών.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΝίκοςΑναστασιάδης

1 view0 comments