Απαίτηση Ακιντζί για συμμετοχή στο διάλογο για τις ΒάσειςΤα λάθη Αναστασιάδη στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της Αγγλίας για το Brexit, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζή.

Ο κ. Αναστασιάδης όφειλε να εγείρει θέμα των Βρετανικών Βάσεων για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και της από-αποικοιόπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έπραξε η Ισπανία στην περίπτωση του Γιβραλτάρ.

Όφειλε ακόμα ο κ. Αναστασιάδης, μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος των Βάσεων, να συμπεριλάβει στο κείμενο της ΕΕ ότι καμία μελλοντική συμφωνία με Βρετανία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάλι στο πρότυπο της Ισπανίας για το Γιβραλτάρ.

Η υποχωρητική στάση του κ. Αναστασιάδη απέναντι στην Αγγλία στο ίδιο πνεύμα υποχωρητικότητας που επιδεικνύει απέναντι στις τουρκικές απαιτήσεις, έδωσε έδαφος στον κ Ακιντζί να διεκδικεί ρόλο στο διάλογο με την Βρετανία για τους Τουρκοκύπριους που ζουν και εργάζονται στις Βάσεις.

Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να κόψει τον βήχα στον κ. Ακιντζή για να συνειδητοποιήσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ότι ένα είναι το νόμιμο κράτος στην Κύπρο και ότι αυτός εκπροσωπεί μόνο ένα παράνομο αποσχιστικό καθεστώς.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ακιντζί #Βάσεις #ΒρετανικέςΒάσεις

2 views
Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης