Κυπριακό - Έκθεση ΓΓ ΟΗΕΟΗΕ

Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ είναι πια γεγονός και ο οποιοσδήποτε αναγνώστης της έκθεσης διαπιστώνει ότι η όποια πρόοδος έχει επιτευχθεί και το οποίο ο Αντόνιο Γκουτέρες αποκαλεί ως κεκτημένο δεν είναι τίποτα άλλο από υποχωρήσεις που έκανε ο κ. Αναστασιάδης και προηγούμενα ο κ. Χριστόφιας και έχουν πλέον καταγραφεί και αποτελούν κεκτημένο των συνομιλιών.

Αυτές οι υποχωρήσεις έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο άδικης λύσης η οποία επειδή είναι και άδικη δεν θα είναι βιώσιμη, θα είναι δυσλειτουργική με ένα μοντέλο που δεν υπάρχει και δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο και το οποίο αντί να μας φέρει την ημέρα μετά τη λύση σε συνθήκες ασφάλειας και ομαλότητας, αντίθετα θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον προστριβών και αντιπαραθέσεων.

Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή και δεν έχω ακούσει καμιά τοποθέτηση από τον κ. Αναστασιάδη ή τους εκπροσώπους του, είναι το τί θα πράξει η κυβέρνηση αναφορικά με την έκθεση του ΓΓ. Θα συζητηθεί ή όχι στο Συμβούλιο Ασφαλείας;

Η κυβέρνηση θέλει να υιοθετηθεί αυτή η έκθεση από το ΣΑ με το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΥΚΥΠ τον ερχόμενο Δεκέμβριο;

Δεν έχω αμφιβολίες ότι κάποιες πρωτεύουσες και αναφέρομαι κυρίως στο Λονδίνο, θα επιχειρήσουν όπως έκαναν και στο παρελθόν να υιοθετηθεί άμεσα ή έμμεσα αυτή η έκθεση με ότι περιέχει, με ψήφισμα του ΣΑ.

Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να υιοθετηθεί αυτή η έκθεση και δεν θα πρέπει να μας μείνουν αυτές οι μονομερείς υποχωρήσεις δεσμευτικές για εμάς όταν η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα συμβιβασμό και καμιά υποχώρηση στα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Θα πρέπει να πάρει επιτέλους θέση ο κ. Αναστασιάδης. Δεν μένει πολύς χρόνος και αν συμφωνεί ότι δεν θα πρέπει να υιοθετηθεί η έκθεση πρέπει να κινηθεί προληπτικά. Το να αναλώνεται σε αναλύσεις του τύπου ότι ούτε η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη από την έκθεση δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο. Μπορεί να απευθύνεται σε ψηφοφόρους αλλά εκείνο που προέχει είναι πώς θα διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΈκθεσηΓΓ #Κυπριακό

4 views0 comments